alumni stories MIE.jpg

De Master in Innovation & Entrepreneurship heeft al veel succesvolle ondernemingen voortgebracht. Van medische producten, tot koffiebars en van mode tot apps, ze volgden allemaal diezelfde studie. Onder hen is zelfs een huidige, nog niet afgestudeerde student. We belichten 12 van deze start-ups, die allemaal een voorbeeld en inspiratie kunnen vormen.


1. Jakhals: Jeroen Depuydt en Nicolas Faes

Jakhals is een nieuw Belgisch horlogemerk dat staat voor kwaliteit, opgericht door jonge ondernemers Jeroen Depuydt en Nicolas Faes. Ze leerden elkaar kennen in de opleiding Productontwikkeling, maar volgden vervolgens beiden de master Innovation & Entrepreneurship aan Antwerp Management School, waar ze afstudeerden in 2012. Jakhals lanceerde zijn innovatieve horloges met Kickstarter, een crowdfunding platform waar ze hun product voor bepaalde tijd tegen gereduceerde prijs kunnen aanbieden. Zo hopen ze hun horloges snel op de markt te kunnen brengen.


alumnus1.2.jpg

2. Board of Innovation: Nick De Mey en Philippe De Ridder

Board of Innovation is een internationaal adviesbureau voor ondernemers, gespecialiseerd in businessmodelinnovatie. Ze helpen klanten zoals eBay, P&G, J&J en Volkswagen om te innoveren als startups en om duurzame nieuwe bronnen van inkomsten te ontwikkelen. Board of Innovation werkt met de overtuiging dat de meeste bedrijven nood hebben aan ondernemersspirit om ze te helpen innoveren. Daarom focussen ze tijdens hun innovatieprojecten voornamelijk op het introduceren van een startup mindset in de organisatiecultuur. Hun doel is niet enkel om het innovatieproces te vergemakkelijken, maar ook om zelf met verfrissende businessideeën voor de dag te komen. De geestelijke vaders van Board of Innovation zijn Nick De Mey en Philippe De Ridder. Ze studeerden Innovation & Entrepreneurship en behaalden hun diploma in 2008.

alumnus3.jpg


3. Sealjobs: Yannick Van der Gucht

Seal is een online rekruteringsplatform dat werkzoekenden en bedrijven met elkaar verbindt op een innovatieve en efficiënte manier.  Sealjobs werkt met een matching algoritme dat voorkeuren van de werknemer linkt aan de voorkeuren van de werkgever. Op die manier wordt de werkzoekende gekoppeld aan de potentiële werkgever op basis van wederzijdse interesse. Sealjobs verzorgt het contact tussen beide partijen en ook al het papierwerk, inclusief het contract en het loon. Yannick Van der Gucht behaalde zijn Master in Innovation & Entrepreneurship in 2013. Daar vond hij zichzelf al snel in de creatieve ondernemersmentaliteit en ging al snel zelf aan de slag.

 

alumnus4.jpg


4. Flavr: Moos Tits

FLAVR is een online platform dat mensen de mogelijkheid geeft om maaltijden te bestellen en af te halen bij hun buren. Het is een kookwebsite waar je gerechten kan verkopen die thuis zijn gemaakt. FLAVR gelooft in authentieke én betaalbare maaltijden, bereid met de meest kwalitatieve en verse ingrediënten. Door lokale chefs in contact te brengen met anderen uit de buurt, willen zij de passie en liefde voor huisbereide maaltijden terugbrengen. Bij FLAVR heeft iedere chef zijn of haar eigen verhaal, en elke dag opnieuw kan je er terecht voor een lekkere maaltijd. Onder de oprichters vinden we Moos Tits, die in 2014 zijn Master in Innovation & Entrepreneurship behaalde. Mede-oprichters zijn Alexander Van Laer en Oliver Vander Cruysse.

alumnus5.jpg


5. RBLS: Maarten Tak, Franco Prontera en Benjamin Eysermans

RBLS werd als digitaal marketingbedrijf eind 2013 opgericht door 3 alumni van Antwerp Management School: Maarten Tak, Franco Prontera en Benjamin Eysermans. Wat RBLS uniek maakt is hun aanpak. Ze vertrekken vanuit een innovation scan, die verschillende factoren binnen het bedrijf analyseert. Aan de hand daarvan stellen ze prioriteiten vast binnen het bedrijf die innovatie vereisen. Tenslotte gaan ze op basis van de vastgestelde prioriteiten aan de slag met workshops en concrete innovatiestappen.

 

 alumnus.jpg


6. Spartan careers: Pieter-Jan Mangelschots en Klaus Dillen

Jonge ondernemer Pieter-Jan Mangelschots volgde de Master of Innovation & Entrepreneurship aan Antwerp Manegement School en behaalde zijn diploma in 2014. Samen met Klaus Dillen stampten ze Uplace Spartan Careers uit de grond. Spartan Careers is een rekruteringsbedrijf met de ambitie om ondernemende jongeren in contact te brengen met KMO’s. Het bedrijf wil pas afgestudeerde ondernemers mogelijkheden geven om door te groeien en zichzelf te ontwikkelen. Dit idee ontstond vanuit het geloof dat te veel studenten uit pure noodzaak in het klassieke carrièrepad rollen, zonder veel ontplooiingskansen. Spartan careers wil daar verandering in brengen.

 alumnus7.png


7. Coffee shop Normo: Jens Oris

Normo is the new place to be. Jens Oris, alumnus van Antwerp Management School startte al in 2002 Bar Choq op. Een aantal jaren later verhuist hij naar een wat groter pand op de Minderbroedersrui en Bar Choq wordt Normo: een hippe en vernieuwende koffiebar in het hartje van de Antwerpse studentenbuurt. Normo geeft een beetje de indruk van een minibranderij. Vorig jaar kregen ze dan ook de milieuvergunning om hun eigen koffie te branden. Voor Jens Oris, de wonderbarista achter deze zaak, zijn ecologie en eerlijkheid tegenover de koffieboer de belangrijkste waarden.

 

alumnus8.jpg


8. Bao House: Benjamin Eysermans
 en Axel van der Donk

Bao House is een nieuwe eco-friendly ondernemenig dat het klassieke bouwproces in vraag stelt. Benjamin Eysermans richtte Bao House op na zijn Master in Innovation & Entrepreneurship. Het doel? Het prijskaartje dat komt kijken bij het bouwen van het huis verlagen met 30% en dit op een ecologische manier. Ze willen namelijk ook de impact op het mileu zo laag mogelijk houden en ecologiebewuste materialen gebruiken. De ecologische voetafdruk van het constructieproces verkleinen, maar toch op een efficiënte en economische manier bouwen is, waar Bao House voor staat.

 

be-o.jpg

9. BE-O Bourdon biomarket: Henri Vercruysse

BE-O staat voor Be Organic. BE-O is een overdekte biomarket in het hartje van Gent met een groot aanbod van biologische producten die streeft naar een transparanter contact tussen consument en teler. Henry Vercruysse is slechts 25 jaar maar stapte met BE-O Bourdon meteen na zijn Master in Innovation & Entrepreneurship in het ondernemerschap. Hij doet dit samen met Philippe Woitrin, die al jaren ervaring heeft in de voedingsindustrie. Rechtstreeks afkomstig van de boer, dagvers en tegen eerlijke en schappelijke prijzen, dat zijn de waarden die BE-O hoog in het vaandel draagt.

 

pulse.png


10. ZetaPulse: Ruben Miessen

ZetaPulse is een app die de complete technologisering van de winkelervaring in vraag wil stellen. De koper terug naar de authentieke lokale handelaar brengen, dat was het doel van Ruben Miessen toen hij ZetaPulse oprichtte. Ruben Miessen volgt nog de Master in Innovation & Entrepreneurschip, maar heeft nu al een aantal titels op zijn naam staan, zoals 'Studentenondernemer van het jaar'. Het doel is om de positie van handelaars te verbeteren door mogelijkheden aan te bieden die de communicatie tussen klant en handelaar kunnen verbeteren. ZetaPulse biedt o.a. de optie om gepersonaliseerde berichten en promoties naar de klanten te sturen die zich in de onmiddellijke omgeving van de handelaar bevinden.

 

alumnus11.3.jpg


11.
 Minze: Jiri Vermeulen en Gilles Tas

Minze is een digital health bedrijf dat medische producten ontwikkelt en verkoopt die aan het internet verbonden zijn en makkelijk thuis te gebruiken zijn. Ze  werden onlangs bekroond door VOKA tot ‘Beloftvolle Onderneming 2016’. Hun eerste product is ‘Homeflow’, een innovatief product dat het mogelijk maakt om blaasfunctiestoornissen thuis te diagnosticeren en op te volgen. Minze werd opgericht door twee alumni van de Antwerp Management School, Jiri Vermeulen en Gilles Tas, die beiden afstudeerden in 2012. Jiri Vermeulen behaalde zijn diploma Master of Global Management, Gilles Tas zijn Master in Innovation and Entrepreneurship.

 

alumnus12.png


12. Noèmi Flamant

Ontwerpster Noèmi Flamant begon haar eigen kledinglijn nadat ze in juni 2013 afstudeerde van de Master in Innovation & Entrepreneurship. De collecties van Noèmi Flamant zijn tijdloos en authentiek. Haar ambitie kent bovendien geen grenzen. Ze streeft ernaar haar collecties ten toon te kunnen stellen in Parijs, Milaan, Londen en New York. Noèmi Flamant zegt veel te hebben gehad aan haar Master in Innovation and Entrepreneurship. Een financieel plan schrijven, een businessplan maken, risico’s inschatten, … Dit zijn allemaal vaardigheden die ze onder de knie kreeg in haar masteropleiding. Ook begon ze haar start-up met behulp van professoren aan Antwerp Manegement School.

Wil jij in de voetsporen treden van deze ondernemers? Schrijf je dan nu in voor de Master in Innovation & Entrepreneurship.

Reacties