blogpost_header_Simon.jpg

De Master in Innovation & Entrepreneurship verwelkomt studenten uit verscheidene achtergronden, van techniek, wetenschap, IT en toegepaste economische wetenschappen tot productontwikkeling. Simon De Ruyter is een alumni van vorig jaar MIE die productontwikkeling gestudeerd heeft voor hij naar AMS kwam. We vragen hem hoe hij de MIE vond en hoe hij het ervaarde als productontwikkelaar.

"In het begin aarzelde ik om tijd en geld te besteden aan studeren aan AMS. Uiteindelijk is er altijd een risico, en een extra jaar studeren is niet voor iedereen weggelegd. Maar op AMS krijg je kwaliteitslessen, een prachtige omgeving, een grote persoonlijke ontwikkeling en een jaar vol kansen (evenementen, bezoeken, wedstrijden, netwerken, intercultureel leren ...). Uiteindelijk is het nog steeds aan jou om al die mogelijkheden te grijpen en ten volle de lessen te benutten, om hulp te zoeken wanneer je het nodig hebt en open te zijn om om jezelf te ontwikkelen en uit je comfortzone te stappen.

Voordat ik bij AMS begon, was ik een productontwikkelingstudent die de gebruikersgerichte benaderingen en het creatieve en abstract denken dat werd onderwezen en ontwikkeld aan de universiteit echt waardeerde. Maar ik heb ook gemerkt dat ik kon niet genoeg energie kon putten uit het ontwerpen en ik wist dat een carrière als productontwikkelaar het niet zou doen voor mij. Daarom was ik op zoek naar een manier om mijn creatieve vaardigheden te benutten in een zakelijke omgeving, die AMS kon bieden met het MIE.

Gedurende het jaar heb ik gemerkt hoe mijn manier van denken en mijn visualiseringsvaardigheden niet alleen werden gewaardeerd door mijn collega's, maar hoe zij ook vrij zeldzaam en zeer gunstig voor de verschillende projecten, lesopdrachten en wedstrijden bleken te zijn. Via de Persoonlijke Ontwikkeling Track kwam ik meer te weten over mijn sterke en zwakke punten, over wat me energie geeft en hoe ik dit alles kon vertalen naar wat voor soort banen bij me zou kunnen passen en hoe ik voor deze zou kunnen solliciteren.

Na het behalen van mijn diploma ben ik mijn carrière bij Board of Innovation begonnen, een innovatie consultancy bedrijf, waar ik veel heb geleerd over innovatie en in contact kwam met innovatie en ondernemerschap in de verschillende industrieën. Nadat ik recent mijn eigen verandering in mijn carrière  gecreeërd heb, zal ik beginnen bij ORMIT, waar ik zal werken en veranderingen zal creeëren in de financiële sector. Dit is iets wat ik nooit gedacht had dat ik zou doen toen ik productontwikkeling studeerde.

Voor mij was AMS echt een opstapje om mezelf te ontwikkelen en om nog veel meer nieuwe mogelijkheden te hebben. Nu is het aan mij om het tempo te houden en mezelf te blijven ontwikkelen en kansen te blijven grijpen. Persoonlijk denk ik dat AMS is de beste plek is om innovatie en ondernemerschap te studeren. Voor mij komt AMS meer over als een underdog en authentieke business school. Het is minder traditioneel en rigide dan andere business schools en het heeft een 'doe-het-zelf-en-we-steunen-je houding’, die zeer geschikt is voor ondernemerschap en innovatie, en vooral voor productontwikkelaars.”

Elk jaar worden productontwikkelingstudenten lid van ons MIE-programma. Ze zijn een belangrijke toegevoegde waarde voor de groep en zijn daarom in staat om zich verder te ontwikkelen. Anneleen Vanhoudt, oprichter van service design bedrijf Peel, studeerde ook productontwikkeling. Luister naar haar verhaal in de onderstaande video:

Master of Innovation and Entrepreneurship