Via de Masterclass Internal Auditing startte Bruno Meeus in 2015 de Executive Master IT Governance & Assurance. Bruno begon aan de master met de motivatie dat deze hem zou helpen om meer professioneel zijn job te kunnen uitoefenen. “Ik ben momenteel Interne Auditor ICT binnen Infrabel, maar vanaf mei zal ik binnen Infrabel de nieuwe functie ‘Information Security Officer’ gaan uitoefenen. Dat is een functie die ik zonder dit programma niet gekregen zou hebben.”

"Enterprise Governance of IT, COBIT en Information Security Management zijn een aantal vakken die mij nu extra sterken om mijn nieuwe functie succesvol in te vullen."

Naast zijn nieuwe functie kan hij een aantal elementen uit de master nog dagelijks gebruiken binnen het bedrijf. “Momenteel zit men bij Infrabel in een fase waarbij een bestuursstructuur noodzakelijk is voor Information Security. Dus ‘Enterprise Governance of IT’, COBIT, Information Security Management, … zijn een aantal voorbeelden van onderwerpen die mij nu nog extra sterken om mijn nieuwe functie succesvol in te vullen. Iedere professor maakt gebruik van praktische voorbeelden van de theorie die op eigen ervaring gebaseerd zijn. Op deze manier wordt ons een brede waaier aan mogelijkheden aangereikt om dit te implementeren in onze werkomgeving.”

“De opleiding geeft je een sterkere basis die je kan toepassen op je werk. Op deze sterke fundering kunnen wij, als deelnemers, een kasteel opbouwen.”

Added value

Vooral de volgende uitspraak bleef hem bij: “Enterprise Governance of IT is een interactie tussen processen, structuren en relationele mechanismen die resulteert in een richtlijn tussen business en IT waardoor er ‘added value’ wordt gecreëerd voor het bedrijf.” De samenwerking tussen IT en business is dus erg belangrijk. Volgens Bruno verloopt deze al steeds beter, maar “het moeilijkste blijft het overtuigen van de bedrijfstop hierin.”

De Executive Master IT Governance & Assurance helpt je vooruit en geeft je iets om op verder te bouwen, geeft Bruno aan. “De opleiding geeft je een sterkere basis die je kan toepassen op je werk. Een sterke fundering wordt geleverd door de school, maar wij kunnen door deze sterke fundering er een kasteel opbouwen.”

“Vooral niet twijfelen. Zelfs voor mensen met veel ervaring zal het programma ervaring opleveren die je nergens anders in zo’n korte periode zal verkrijgen.”

Feedback

Bruno is dus tevreden met wat de master hem gebracht heeft. De samenwerking met medestudenten van heel verschillende achtergronden droeg daar sterk aan bij. “De diversiteit tussen de deelnemers maakt deze opleiding heel interessant. Tijdens de opleiding ontvang je feedback van de andere participanten over hun praktijkervaring en hoe zij een bepaalde uitdaging zouden aanpakken.”

Hij kan de master aan iedereen aanbevelen. Of je nu al veel ervaring hebt, of juist niet. “Vooral niet twijfelen en direct inschrijven. Zelfs voor mensen met veel ervaring zal de expertise van de professoren, maar ook van de medestudenten, een extra ervaring opleveren die je nergens anders in zo’n korte periode zal verkrijgen.”

Ontdek de MITGA!