Picture via weekenddesk.be

Begin dit jaar heb ik me ingeschreven voor de ‘executive Master Enterprise IT Architecture’ aan Antwerp Management School. Vorige week startte de master met een ‘residential seminar’ in het Belgische Oud-Turnhout. In een mooie setting bij Priorij Corsendonk, een voormalig klooster, vond de eerste kennismaking met de docenten en andere studenten van de opleiding plaats.

(deze bijdrage werd eerder gepubliceerd op de LinkedIn pulse van Ronald Bas, foto via weekenddesk.be)

Drie richtingen

Na een uitstekende lunch werd er gestart met een presentatie over de opzet van de 3 stromingen binnen het mastertraject, namelijk Architecture, Management en Governance en allerlei praktische zaken omtrent lestijden, parkeren en mogelijke hotels. Hierbij werd direct de samenhang maar ook de verschillen tussen de 3 stromingen duidelijk.

Personal Development

Vervolgens werd direct de diepte ingegaan met een inhoudelijke sessie over Enterprise Governance of IT. Hiermee werd direct de toon voor de rest van de 2 dagen en daarmee ook de komende 2 jaar gezet. De dag werd inhoudelijk afgesloten met een leuke teambuildingsessie als onderdeel van ‘Personal Development’ en daarna deelden 2 alumni hun ervaring. De dag werd afgesloten met het diner en het nuttigen van enkele ‘Corsendonk’-biertjes (lekker!) in de bar van het hotel.

De tweede dag stond vooral in het teken van Architecture en doken we tijdens 2 ochtendsessies meteen de diepte in. In hoog tempo kwamen voor mij bekende en onbekende conceptuele modellen, theorieën en analyses voorbij. Ik zie dan ook direct meer dan genoeg mogelijkheden om m’n eigen werk naar een hoger niveau te brengen. In de middag werd aandacht besteed aan IT-projecten en de relatie tussen het succesvol zijn van projecten en het in place hebben van onder andere Enterprise Governance of IT.

De juiste keuze

Het is me duidelijk geworden dat ik absoluut de juiste keuze heb gemaakt met de ‘Executive Master Enterprise IT Architecture’ in Antwerpen. De master heeft een ontzettend hoog niveau, uitstekende docenten en een leuke, diverse groep studenten. Het waren 2 inspirerende dagen en ik heb ontzettend veel zin in de volgende sessies!

Ontdek onze executive Business meets IT programma’s. Daarin leiden we executives op om de brug tussen Business en IT te kunnen leggen.

Ontdek de opleidingen