Expats zetten België op de 4de plaats voor kwaliteit van onderwijs

International Business

ftm studenten.jpg

Als thuisbasis van de NAVO en de Europese Unie is België gastland voor diplomaten, politici en ambtenaren van over de hele wereld. Ondanks dat ons land een smeltkroes van culturen is, is integreren in een nieuwe cultuur nooit evident. Het Belgische ondernemingsklimaat is veeleisend en de competitie is hoogopgeleid en productief. België heeft dus een uitdagende arbeidsmarkt.

Wat heeft België te bieden?

Expat Explorer doet in naam van HSBC Expat onafhankelijk consumentenonderzoek naar de denkbeelden van expats. Het onderzoek geeft inzicht in de houdingen, gedragingen en meningen van expats over de financiële en sociale aspecten van de landen waarin ze wonen. België is op een aantal vlakken duidelijk aantrekkelijk. Zo scoort ze bij Economics hoog op ‘job security’ (plaats 10) en ‘career progression’ (plaats 11). Qua Experience waarderen expats België op ‘property’(plaats 7). Op vlak van ‘Family’ scoort België een opmerkelijk hoge 4de plaats met ‘school quality’. Ook scoren we daar hoog op ‘childcare quality’ (plaats 7). [1]

Verder gelooft 62% van de expatstudenten dat hun verblijf in het buitenland hun toekomstige kansen op werk wereldwijd zal stimuleren. Jonge expatstudenten vinden dat de internationale ervaring hen versterkt in hun sociale leven. Meer dan twee op de vijf (42%) studenten van 18 tot 21 en 43% van de studenten tussen 22 tot 24 jaar zegt een actief sociaal leven te hebben. Expatstudenten blijven zich in de rest van hun leven vrij snel aanpassen aan nieuwe omgevingen. Bijna drie op de vijf (58%) voelt zich thuis binnen een jaar en 41% heeft het gevoel thuis te zijn in de eerste zes maanden. [2]

Wat heeft Antwerpen te bieden?

Qua job zit je dus wel goed in België en ook je kinderen kunnen hier met een gerust hart studeren. Maar als je niet uit België afkomstig bent, welk onderwijs is dan voor jou (en je familie) de beste fit? Waarschijnlijk ga je op zoek naar internationale opleidingen, maar waar?

Een bloeiende haven, een succesvolle diamantindustrie, befaamde modeontwerpers,… allemaal vind je ze terug in Antwerpen. De stad Antwerpen heeft een bijzonder specifiek karakter. Ze koppelt de charme en traditie van een rijke geschiedenis aan de kracht en ontwikkelingsdrang van het moderne industriële Vlaanderen.

Er zijn slechts enkele managementscholen met zo een diverse internationale gemeenschap als die van Antwerp Management School. Naast 34 nationaliteiten onder onze huidige studenten, werken we ook samen met professoren uit alle hoeken van de wereld. Antwerp Management School is gelegen in de historische binnenstad van Antwerpen. Met haar locatie in het hart van Europa heeft de school vele troeven. Bovendien staat ze wereldwijd op nr. 29 voor de Master in Global Management en op nummer 1 in België.

Daarnaast voorziet de school een interactieve manier van lesgeven, waarbij klasparticipatie verwacht wordt van de studenten. Professoren werken met casestudies uit het bedrijfsleven of met voorbeelden die ze zelf hebben onderzocht, wat zorgt voor een nauwe link met de bedrijfswereld. Gastsprekers uit verschillende bedrijven en sectoren, verscheidene bedrijfsbezoeken en tal van netwerkopportuniteiten zorgen ervoor dat de studenten steeds met een voet in de academische wereld staan en met de andere reeds in de bedrijfswereld.

Antwerp Management School heeft een internationale missie om haar studenten op te leiden tot Global Citizens. De school probeert het latere werkleven van haar studenten te stimuleren, zodat je een goede voorbereiding hebt op het ritme, de intensiteit en de competitiviteit van de arbeidsmarkt. Antwerp Management School biedt de intieme sfeer van een kleine school mét Belgische onderwijskwaliteiten in combinatie met hoogstaande kennis uit de internationale businesswereld.  Jonge expats ervaren dit het beste in de fulltime masters.

Ontdek de masters en kom naar de infosessie!

[1] https://expatexplorer.hsbc.com/survey/country/belgium

[2] https://expatexplorer.hsbc.com/survey/finding/185/expat-students-from-learning-to-earning

FT ranking_MIM 160912.jpg