NL

New kid on the Blog: Ana Maria Franken

Students & Alumni Real Estate

MRE blog.png

Het klasje van Bert De Vos is een bijzonder klasje. Vandaar dat Bert zijn MRE'ers graag eens zou voorstellen. In deze estafetterubriek 'New Kid on the Blog' stellen we de vragen die anders alleen 'bij Patje' gesteld worden. Wie zijn de mensen achter de Master in Real Estate Management? In deze bijdrage neemt Ana Maria het stokje over van Bert. 

Bert's vraag aan Ana Maria:
Als je met een vingerknip de wereld kon veranderen, wat zou je dan doen?

"Ik zou ervoor zorgen dat ieder individu de mogelijkheid heeft om vrij en ongedwongen (los van tradities, cultuur, ras en gender) zijn eigen keuzes te maken en na te streven."

Wat is het leukste dat je in de MRE hebt meegemaakt?

“Naast de verrassing dat er op zaterdagvoormiddag koffiekoeken zijn, is de grootste troef van de MRE de ontmoetingen, die het in al hun positiviteit ook voor een advocaat aantrekkelijk maken om in de vastgoedwereld te stappen en deze volledig inhoudelijk te doorgronden.”

  • Ana Maria, de netwerker. 

Wat zijn je favoriete plekken in Antwerpen?

"Mijn favoriete plekken in de stad zijn nieuwe (al dan niet tijdelijke) concepten op leuke, bruisende plekken of juist onvervangbare en gevestigde concepten in opkomende buurten. In die buurten voel ik mij het dichtst bij mezelf."

Art deco zwembad Veldstraat

Zwembad Veldstraat“Zwemmen is vrij-zijn. Het liefst in de golven van de Middellandse Zee, maar ook in dit pareltje van een zwembad. Mijn zondagen start ik hier met mijn dochter, die zwemles krijgt in het badenhuis. Op de fiets naar huis overvalt mij telkens een zalig rustgevend gevoel dat ik ook voel wanneer ik bijna in slaap val."

Loft22artspace 

Loft 22"De loft van een goede vriendin in de Borgerhoutsestraat heeft een uitzicht op het prachtige Centraal Station in Antwerpen. Een witte oase van rust en licht waar je terecht kan voor steun, toeverlaat, goede gesprekken, lekker eten, veel lachen en mooie tentoonstellingen."

 

Provinciestraat

Kleinblatt“Vroeger was de ontwijde kerk in de Provinciestraat mijn stamcafé. Op donderdag kwam ik er voor optredens en muziek. Nu is deze straat voor mij de weg naar Kleinblatt met lekkere kaaskoeken voor bij het ontbijt en Rungis van Soraya met overheerlijke vis(broodjes) voor tijdens de lunch. Triple boost voor een productieve werkdag!"


Secret Dinners Antwerp

Secret dinner"Een bewonderenswaardig concept van een advocate die ook masterchef blijkt te zijn. Ze kookt helemaal zelf voor ongeveer 20 personen op een geheime locatie in Antwerpen. Een dag voordien krijg je de locatie door. Het is lekker, gezellig en je leert nieuwe mensen en plaatsen kennen. De ideale avond uit!"

 


Wat is je favoriete plekje op aarde?

“Op een rustig, niet-toeristisch surfstrand aan de oceaan in Zuid-Afrika.”

Wat zou je doen als je de lotto wint?

“Een memorabel feest geven, maar er in ieder geval over zwijgen en verder blijven vechten omdat de overlevingsmodus mijn gelukkigste modus is."

  • Ana Maria, de stille genieter.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

“Mijn hoofd leegmaken door te lachen met mensen die ik graag zie, het leven te eren door samen te zijn, samen te eten en samen te feesten.”

Welke boeken kun je ons aanraden?

“Ik lees graag en houd van mensen die deze passie delen. Als kind wilde ik bibliothecaris worden en als jongvolwassene las ik veel romans. De sfeer in een bibliotheek brengt voor mij de ultieme focus. Door mijn studie rechten en het vele lezen voor mijn beroep las ik minder romans, maar toen mijn dochter Camille 2 jaar werd, heb ik het lezen weer opgepikt. Dat gebeurde dankzij het boek 'Een klein leven' van Hanya Yanagihara, dat enorm veel deugd deed.

Boeken die mijn leven mede gevormd hebben zijn o.a. 'Een brief aan de koning' van Tonke Dragt, 'Liefde in tijden van cholera' van Gabriel Garcia Marquez, 'De schaduw van de wind' van Carlos Ruiz Zafón, 'Het Museum van de Onschuld' van Orhan Pamuk tijdens een reis van Roemenië naar Istanbul, 'De verliefden' van Javier Marías en 'De eeuwige bron' van Ayn Rand."

  • Ana Maria, oprichter van een MRE-boekenclub?

Wat is jouw favoriete muziek?

"Muziek is voor mij heel belangrijk om te kunnen loslaten. Het is de katalysator van m’n onderbewustzijn. Muziek als van Tamino vind ik fantastisch omdat hij geheel zijn eigen ding doet. Het roept nostalgische gevoelens bij me op die me doen dromen over flamenco, een deel van mijn eigen familiegeschiedenis. De thesis van mijn rechtenstudie heb ik met succes volbracht dankzij de soundtrack ‘Into the wild’ van Eddie Vedder. Ik houd er ook van om mij uit leven op techno en te dansen op "zwarte" muziek."

Heb je een tattoo?

“Nee, ik zou er de volgende dag spijt van zou hebben en dat wil ik voorkomen. Als het fijn en ingenieus ontworpen is en past bij de persoonlijkheid van iemand kan ik het heel mooi vinden. Waardevol vind ik het ook als het een bepaalde betekenis heeft voor de persoon doordat het bijvoorbeeld gelinkt is aan een passie of aan een verlies van iemand."

Wat zijn jouw onhebbelijkheden?

“Op sommige momenten ben ik een enorme zenuwpees, op andere momenten kan ik enorm verstrooid zijn doordat ik te graag in mijn hoofd zit. Lastig voor mijn omgeving, maar zeker ook voor mezelf."

Van welke kleine dingen kun je gelukkig worden?

"Synchroniciteit; de samenhang die het leven zinvol lijkt te maken en waarvoor ik wil leven. Op die momenten vraag ik mij eerst af of het door toeval is dat deze samenloop zich voltrekt en vervolgens of ik door iemand werd geholpen opdat het “voorspelbaar wonder” zich zou voltrekken. Volgens mij gebeurt het omdat ik die bepaalde stappen die eraan bijdragen zelf positief beïnvloed.

Door de ogen van mijn dochter zie ik veel kleine -voor mij al evidente- dingen opnieuw herleven. Het leven is mooi, krachtig en ’t zit in die kleine dingen, denk ik dan."

  • Ana Maria, voor het kleine wonder.

Met wie zou je wel eens aan tafel willen zitten?

"Iedereen met veel humor en zelfrelativering en Herwig Ilegems uit mijn geboortedorp Arendonk in het bijzonder."

Met wie zou je niet op een onbewoond eiland willen zitten?

"Met iemand die hebzuchtig of afgunstig is."

Heb je een stopwoordje?

"Ik maak onbewust een zoemend geluid aan het einde van een zin als ik in mijn element ben."

  • Ana Maria, de bezige bij.

Wat is jouw mantra?

"Alleen in het woordenboek komt succes voor werk."

Nu is het aan Ward.
Wat wil Ana Maria van hem weten?

Binnenkort geeft Ward in zijn bijdrage antwoord.

Bert's bijdrage gemist? Lees 'm hier!