New kid on the blog: Bert Gregoir

Alumni Real Estate

Het klasje van Bert De Vos is een bijzonder klasje. Vandaar dat Bert zijn MRE'ers graag eens zou voorstellen. In deze estafetterubriek 'New Kid on the Blog' stellen we de vragen die anders alleen 'bij Patje' gesteld worden. Wie zijn de mensen achter de Master in Real Estate Management? In deze bijdrage beantwoordt Bert Gregoir de vragen.

Wat zou jij anders doen als je het nog eens opnieuw kon doen?

Ik zou nog meer reizen tijdens mijn studententijd. Sinds ik ben beginnen werken, heb ik pas beseft wat een zee van vrije tijd ik de jaren voordien had.

De trip naar Londen in MRE1. Ongelooflijk boeiende rondleiding en fantastische groepssfeer.

1. De bocht van de Schelde, nabij de Royerssluis. Prima plekje voor een barbecue met vrienden, met zicht op de Schelde waar de zon 's avonds in zakt.

2. Daar dichtbij: het dak van het MAS. Gratis toegankelijk en zowel overdag als 's avonds mooie zichten. Ook de roltrap naar boven is fijn: zicht op stukken kunstcollectie.

3. Bar Noord Zomerbar in Park Spoor Noord: de zomer kan daar echt meer dan een half jaar duren.

4. Het loopparcours in het Rivierenhof: 10 km joggen door het mooiste park van Antwerpen, België en nog een eindje daarrond.

In het portaal van ons familiehuis in Umbrië, Italië, heb je zicht op het Lago Trasimeno in het dal, de olijfgaarden op de heuvels en de scheve toren van Vernazzano (minder bekend dan Pisa, een pak schever, heel wat ouder en een echte verborgen parel).

Ik zou een ruimteschip bouwen en andere beschavingen gaan ontdekken.

Ik doe graag een ‘toerke’ met de koersfiets, alleen of met vrienden.

Homo Sapiens van Yuval Noah Harari. Een bredere kijk op de mens ben ik nog niet tegengekomen.

Ik hou van Noorse downbeat, maar ook van andere muziek.

Heb je een tattoo?

Wat zijn jouw onhebbelijkheden?

Er is al beweerd dat ik het soms iets te graag beter weet. Maar die hebben het niet begrepen.

Aperitiefje op fijn terrasje in goed gezelschap.

Met wie zou je weleens aan tafel willen zitten?

Clement Peerens, oneindige bron van wijsheid.

Met wie zou je niet op een onbewoond eiland willen zitten?

Telemarketeers.

Heb je een stopwoordje?

Eigenlijk wel.

Ik heb even opgezocht wat een mantra juist is. Het betreft  een heilige, gewoonlijk in het Sanskriet geschreven formule die afkomstig is uit vedische of boeddhistische teksten, en een rol speelt in rituelen van het Hindoeïsme en Boeddhisme . Wordt verklankt in een soort zingzang.

Dit gezegd zijnde: ik geloof niet dat ik er al één had.

Nu is het aan... Wendy Wambacq! Wat wil Bert van haar weten?

videoMRE-NKOTB-1548079897