NL

New kid on the blog: Bob Van Eeckhaut

Students & Alumni Real Estate

Welkom in de Master in Real Estate

De klas van Bert De Vos is een bijzonder klas. Daarom stelt Bert zijn MRE'ers graag aan jullie voor. In deze estafetterubriek 'New Kid on the Blog' stellen we de vragen die anders alleen 'bij Zeppos' gesteld worden. Wie zijn die studenten in de Master Real Estate? 

Sofie haar vraag aan jou: Welke (professionele) gebeurtenis heeft jou het meest beïnvloed in je leven, en waarom?

Bob

Mijn professioneel leven is erg beïnvloed geweest door onze beslissing - die van mijn vriendin en mezelf - om na enkele jaren werken ontslag te nemen en een jaar door Azië te trekken. Low budget en met de ambitie om zoveel mogelijk contact te leggen met lokale bewoners. Ik heb in dat jaar meer over mezelf geleerd, over begrip tonen voor de moeilijkheden van anderen, over uitdagingen aangaan, dan ik ooit had durven dromen.

Ik heb sindsdien in al mijn werkrelaties altijd getracht om die ervaringen te gebruiken: respect tonen voor de anderen, begrip hebben voor verschillen, proberen om samen, ieder vanuit zijn sterktes, het verschil te maken en steeds nieuwsgierig genoeg te blijven om ook altijd nieuwe zaken te leren kennen.

De MRE-opleiding past vast en zeker ook in dat plaatje.

Wat is het leukste tot nu toe dat je in de MRE hebt meegemaakt?

Ons academiejaar met fysieke aanwezigheden is relatief kort geweest. We hebben maar enkele keren echt samen een terrasje kunnen doen en elkaar beter leren kennen. In oktober konden we toch eens op restaurant gaan en hebben we enorm gelachen. Ik denk dat er daar toch enkele zaadjes geplant zijn voor nog vele fijne studiemomenten.

Daarnaast zijn ook de lessen leuk natuurlijk! Tijdens de eerste les van Bart Cambré had ik meteen een echte 'aha-erlebnis'. Ik heb op de universiteit (erg lang geleden) nooit gehoord over methodologie. De helderheid waarmee hij structuur brengt in onderzoek gaf me een enorme opluchting.

MRE community picture

Wat zijn je favoriete plekken in Antwerpen?

 1. De voetgangerstunnel.
  Via de roltrappen van de voetgangerstunnel daal je diep af onder de Schelde. Eens beneden, kijk je in de verte naar het kleine gaatje waar je aan de andere kant weer naar boven moet. Een schitterend staaltje van techniek en eens je er door bent, word je getrakteerd op het mooie uitzicht vanop Linkeroever naar de stad.
  voetgangerstunnel

 2. Red Star Line.
  Het Red Star Line-museum bundelt sterke verhalen van “People on the Move”. Migratie is van alle tijden en overal aanwezig. Het is een enorm fijne plek om te bezoeken en voor mij een gebouw met een grote emotionele waarde. Ik ben erg blij dat ik zelf heb kunnen bijdragen aan de restauratie van deze plek die voor miljoenen de brug is geweest naar een nieuw leven over de Oceaan.
  Red star line
 3. Middelheim
  Park Den Brandt, het Middelheim en het Nachtegalenpark vormen samen één grote groene long aan de zuidrand van de stad. Er heerst een unieke sfeer. Ideaal voor een namiddagje sport, een picknick met vrienden bij ‘den Bloten David’, een terrasje aan de Melkerij of een etentje bij Danielli il Divino. Wat ik ook heerlijk vind, is een wandeling maken tussen de indrukwekkende openluchtkunst waaronder mijn absolute favoriet: de ijsbeer van François Pompon.
  Middelheim-ijsbeer
 4. Dageraadplaats.
  Het liefste zou je de Dageraadplaats een beetje verstoppen van de buitenwereld om ze voor altijd te bewaren zoals ze nu is. Maar dat is weinig zinvol: de continue nieuwe invloeden en nieuwe mensen die hun weg er naartoe vinden maken het plein de fijne plek die ze nu is. Haar prachtige sterrenhemel, de verfrissende koelte onder de bomen en het fijne terras van ’t Zeezicht om te kletsen met vrienden vormen een uniek decor.

  De Dageraadplaats is eigenlijk een grote woonkamer van alle buurtbewoners waar iedereen thuis is.

  Dageraadplaats_2

Wat is jouw favoriete gebouw in België?

Dat is een enorm moeilijke vraag en het varieert ook wel wat, je leert namelijk altijd weer nieuwe plekken kennen.
Als ik dan toch moet kiezen, ga ik voor een gebouw waar ik spontaan vrolijk van wordt. Het zwartwit-gestreepte Huis van Roosmalen op de kaaien is een echte topper. Maar net daarvoor staat nog in het Middelheimpark het paviljoen Artiesteningang van John Körmeling. Wat een beauty!
RoosmalenPomponi

 

Wat is je favoriete plekje op aarde?

Ik zou een filosofisch antwoord kunnen geven maar houd het dan toch maar bij een persoonlijke ervaring: Perhentian Islands in Maleisië zijn twee idyllische eilanden aan de oostkust vlakbij de grens met Thailand.

Om de eilanden te bereiken moet je de speedboot nemen. Die moet voor de kust halthouden en dan moet je wadend door het water in doorgangen tussen de koraalriffen naar het strand. Hagelwitte stranden, kristalhelder water vol kleurrijke vissen, een weelderige jungle met varanen, slangen en gekko’s vormen een prachtig decor. Dagenlang snorkelen en in een hangmat hangen, meer hoeft er niet en dat is zalig!

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Laat me toe er in dit hypothetische geval dan ook meteen van uit te gaan dat ik enkele tientallen miljoenen zou winnen! Dan geef ik een feestje dat 7 dagen duurt.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Corona heeft nieuwe inzichten gebracht en ik heb in oktober een gravelbike gekocht. Fietsen is nog niet mijn absoluut favoriete activiteit - die zich toch eerder in de culinaire sfeer bevindt - maar ze heeft absoluut het potentieel om het op korte termijn toch te worden.

Welke boeken kun je ons aanraden? 

Ik richt me even tot de eerstejaars MRE’ers… het is wellicht verstandig nu onze pijlen te richten op de cursusboeken van Bert.
 

Wat is jouw favoriete muziek?

Zonder twijfel is dat Prince. Het is vreemd hoe artiesten je emotioneel kunnen raken en bij mij gebeurt het niet zo vaak, maar bij de muziek van Prince wel altijd. Bij zijn laatste optreden in 2014 in het Sportpaleis met the 3rdEyeGirl heb ik af en toe tranen met tuiten staan bleiten.

Van welke kleine dingen kun je gelukkig worden?

Het Italiaans (of Engels, of Frans,…) volkslied voor een voetbalmatch. Mooie muziek op de radio in de auto. Een Duvel op een terras in de zon. Het moment dat je voor het eerst de zee kan zien als je aan de kust arriveert. In slaap vallen onder een dikke donsdeken.

Met wie zou je wel eens aan tafel willen zitten?

Ai ai ai, wat een moeilijke vraag want de vraag is dan natuurlijk wat je belangrijk vindt aan die andere persoon en wie dan het meeste beantwoordt aan die kenmerken.

Het is lang geleden dat ik nog eens het gevoel had: 'Wat heb ik nou net meegemaakt? Wat is dit voor een gast? Is die nu serieus?’. Ik denk dat Hans Teeuwen wel in dat rijtje past. Ik denk dat ik niet veel zou moeten zeggen en dat ik vol ongeloof van tafel zou gaan. Die kerel is een echte spraakwaterval en zijn absurde humor is uitzonderlijk grappig.

Met wie zou je niet op een onbewoond eiland willen zitten?

Met een egocentrisch en sociaal incapabel leeghoofd. Verder doe ik niet echt moeilijk mocht ik de kans krijgen op een onbewoond eiland te zitten; het lijkt me een perfect idee.

Wat is jouw mantra?

Ik heb zelf niet echt een mantra maar verwijs graag naar de spreuk die in het Zeezicht boven de deur hangt: ‘Cotidie Sperare’. Alle dagen hopen. Hopen op een mooie toekomst, op een goeie gezondheid, op veel geluk en plezier, op succes. En voor wat het Zeezicht betreft is het ook letterlijk: alle dagen open, je kan er 365/365 terecht.
Zeezicht

 

De vraag aan the next victim Niki Vissers:

 

New Kid on the Blog Niki Vissers-20210530_161413-Opname van vergadering