MRE blog.png

Het klasje van Bert De Vos is een bijzonder klasje. Vandaar dat Bert zijn MRE'ers graag eens zou voorstellen. In deze estafetterubriek 'New Kid on the Blog' stellen we de vragen die anders alleen 'bij Patje' gesteld worden. Wie zijn de mensen achter de Master in Real Estate Management? In deze bijdrage neemt Filip het stokje van Ward over.

Wards vraag aan Filip:
Wat zou je doen als je nog 24 uur te leven had?

Filip"Ik zou 's ochtends vroeg naar Italië vliegen en de dag starten in een oldtimer met een stukje van de Mille Miglia in de bergen. 's middags zou ik doorvliegen naar Spanje voor een uitgebreide lunch met mijn vriendin op het strand en daarna een rondje golf spelen. Ik zou de dag afsluiten met een grote barbecue en feest met familie en vrienden."

“De MRE is voor mij begonnen met een op z'n zachtst gezegd origineel intakegesprek met Bert tijdens een leuk RES-café, waarna het alleen maar beter werd. Ik heb op korte tijd heel veel nieuwe mensen leren kennen. Niet alleen op AMS, maar zeker ook bij RES. Wat het interessant maakt, is dat de meeste mensen toch een andere achtergrond hebben dan ik, maar dezelfde passie voor vastgoed delen. De waarde van het RES-netwerk is bovendien niet te onderschatten, dat zie je aan de grote opkomst bij events."

• Filip, de netwerker

Eilandje

Het Eilandje

"Ik ben altijd een grote fan geweest van water en alles wat er rond hangt en daarom is  De Schelde en dan zeker de jachthaven op het Eilandje."

PomphuisHet Pomphuis

"Ik houd dus ook van de restaurants en café's aan het water. Het Pomphuis dat niet toevallig ook aan het water ligt, vind ik een fascinerende plek door zijn industriële look met de aanwezigheid van de oude pompen"

HavenhuisHet Havenhuis

"Het nieuwe Havenhuis naast het Pomphuis is zeker een nieuwe landmark voor Antwerpen geworden."

Zuid

't Zuid

"Verder houd ik van het Zuid met zijn vele leuke restaurants en bars."

“Ik heb eigenlijk geen unieke favoriete plek, maar in de zomer kan ik enorm genieten van een goede barbecue, gewoon thuis in de tuin en een rondje golf op een warme zomeravond. In de winter ben ik gek op de besneeuwde bergen in Tignes waar ik vroeger nog een winterseizoen heb gewerkt."

• Filip, een buitenmens

“Ik zou goed investeren in vastgoed en oldtimers, maar toch ook een paar mooie reizen maken en bovenal genieten van het leven met de mensen en dingen die me gelukkig maken."

goede doel“Ik ben een grote fan van auto's en oldtimers in het bijzonder. Al negen jaar organiseer ik samen met mijn neef een oldtimerrally met 220 auto's en 30 oldtimermotoren voor het goede doel. Met een groep vrienden organiseren wij ook events voor het goede doel waar we geld mee inzamelen om projecten te realiseren voor kinderen in verschillende ziekenhuizen in België. Verder houd ik van golfen met vrienden en uit eten gaan. Ook vind je me vaak tussen de paarden, aangezien mijn vriendin professioneel dressuur rijdt en ik het super vind om haar geluk te zien na een goeie prestatie. Met een groep vrienden organiseren wij ook events voor het goede doel waar we geld mee inzamelen projecten te realiseren voor kinderen in verschillende ziekenhuizen in België.”

• Filip, de filantroop

“Ik lees niet vaak, maar op vakantie lees ik op het strand graag boeken die mij inspireren en het verhaal vertellen van hoe anderen iets hebben opgebouwd. Twee boeken die mij zeker konden boeien is 'Shoe Dog': het verhaal van de oprichter van Nike en de biografie van Steve Jobs. Verder vind ik 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' een aanrader en zeker 'Vastgoed gewikt en gewaardeerd' vanwege het totaalbeeld dat het van vastgoed geeft."

• Filip, een voorbeeldige MRE-student

"Er is niet één soort muziek die ik graag hoor, voor elk type muziek is er een juist moment en juiste plek. Ik vind het altijd super wanneer een goede dj zijn publiek kan aanvoelen en de juiste sfeer kan scheppen, of dat nu op Tomorrowland of in een beachbar is."

Heb je een tattoo?

"Nee."

Wat zijn jouw onhebbelijkheden?

“Dat moet misschien aan mijn vriendin gevraagd worden, maar ik kan best koppig zijn als ik iets wil bereiken en volg dan vooral mijn eigen mening."

"Een goed etentje met mijn vriendin of met vrienden. We zijn in Antwerpen best verwend met veel goede restaurants en er komen steeds nieuwe bij dus er valt altijd iets nieuws te ontdekken."

Met wie zou je wel eens aan tafel willen zitten?

"Jeff Bezos van Amazon om van hem zelf te horen hoe zijn succesverhaal is ontstaan en wat hij anders of net opnieuw hetzelfde zou doen."

• Filip, voor de best practices

Met wie zou je niet op een onbewoond eiland willen zitten?

"Met vervelende mensen die weinig interesse of respect tonen voor anderen."

Heb je een stopwoordje?

"Niet dat ik weet."

"Live life to the fullest."

Nu is het aan Hubert.
Wat wil Filip van hem weten?

Binnenkort geeft Hubert in zijn bijdrage antwoord.

Wards bijdrage gemist? Lees 'm hier!