NL

New kid on the blog: Hanne Verstreken

Students & Alumni Real Estate

Welkom in de Master in Real Estate

Het klasje van Bert De Vos is een bijzonder klasje. Daarom stelt Bert zijn MRE'ers graag aan jullie voor. In deze estafetterubriek 'New Kid on the Blog' stellen we de vragen die anders alleen 'bij Zeppos' gesteld worden. Wie zijn die studenten in de Master Real Estate? 

Julie haar vraag aan jou: Heb je een Eureka moment meegemaakt tijdens de MRE-opleiding en zo ja, wat was dat dan?

profielfoto

Dat we moeten samenwerken. Het lijkt heel logisch en tegelijk begon ik aan de opleiding met het idee: "Verdorie, er gaat heel wat mis in de ontwikkelaarswereld, hoe kan ik het beter doen zodat welzijn niet ten koste gaat van welvaart?" En dan zie ik dat er heel wat kennis voorhanden is. Door samen te werken, met respect voor ieders talent kunnen we het nu al beter doen.

Wat is het leukste dat je in de MRE hebt meegemaakt?

Londen was zeker een van de leukste momenten! Op korte tijd heb ik er zeer veel mensen ontmoet en nieuwe perspectieven ontdekt. Maar ook de heel gewone gesprekken aan de koffie-automaat in AMS tijdens de pauze, de groepswerken waarin ik veel heb bijgeleerd van de anderen, het samenwerken en in dialoog gaan met elkaar.

MRE community picture

Wat zijn je favoriete plekken in Antwerpen?

1. Osaka, een atypische wijnbar vlak bij AMS, met belachelijk lekkere bijgerechtjes. De sommelier, Daan Guelinckx, neemt je mee op een natural-wine-trip om nooit te vergeten!
 
 
2. Pakt, ik hou van reconversies en hoe men met herbestemming de ziel van een plek kan behouden.
Pakt antwerpen
 
3. Tram 3: een fantastisch café in hartje Antwerpen uitgebaat door een ongelofelijk straffe madam en tevens vriendin, Lizzie.
 
lizzie TRAM 3
 
 
4. Den Druiventros in Borgerhout. Ik heb dit restaurant zelf nog met hart en ziel 3 jaar uitgebaat en heb een bijzondere liefde voor deze wijk.
 
Den Druiventros - Antwerpen

Wat is jouw favoriete gebouw in België en waarom?

De Hoorn: een bottom-up reconversie van de Stella-brouwerij in Leuven, gestart vanuit 8 creatieve ondernemers en mogelijk gemaakt door Miss Miyagi. Deze voormalige verticale brouwerij is vandaag een bruisende hybride plek waar werken, wonen en ontspannen naadloos in elkaar overvloeien. Ze hebben op niet traditionele wijze echt de ziel van een plek weten te capteren en dit is voelbaar vanaf je de Vaartkom betreedt en het gebouw in je vizier krijgt. Een landmark die niet hoeft te schreeuwen, maar gewoon kan 'zijn'.

werffoto de hoorn

Wat is je favoriete plekje op aarde?

Calouste Gulbenkian Museum: een brutalistisch betonnen gebouw in een oase van rust, midden in het hartje van Lissabon. Ik woonde een jaar in Lissabon, op een kwartiertje van deze plek en ging er vaak gewoon zitten, een boekje lezen, studeren, wandelen. Een oase van rust midden in het drukke stadsleven. En Kaapstad, hier zijn we vlak voor de lockdown met mijn ex-collega's van Miss Miyagi naartoe geweest. Het is een bijzonder inspirerende plek van contrasten en bijzondere dynamieken.

Kaapstad

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Investeren in vastgoed en dan met name gronden aankopen voor de Community Land Trust om betaalbaar wonen mogelijk te maken. Daarnaast zou ik investeren in het Stadsmakersfonds dat inzet op maatschappelijk waardevol vastgoed, samenwerkingsverbanden aangaan met diverse stakeholders om, elk met het inzetten van zijn eigen talent, een gezamelijk doel mogelijk te maken.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik speel viool, piano en zing en schrijf ook zelf nummers. Elke keer als ik op AMS aankom, wil ik eens op de piano spelen, maar het lef ontbreekt me voorlopig :) Verder brengen yoga, HIIT en lopen mijn geest tot rust.

Welke boeken kun je ons aanraden? 

Momenteel ben ik bezig in "Zwerfruimte" van RE-ST architecten, De meeste boeken van de Correspondent kan ik ook aanraden, zoals die van Rutger Bregman (De meeste mensen deugen / Wat maakt een verzetsheld). Daarnaast ben ik ook het boek "Thrive" aan het lezen van Kees Klomp en Shinta Oosterwaal over 'purpose driven economy'
 

Wat is jouw favoriete muziek?

Nogal eclectisch. Ik hou enorm veel van Portugese muziek, waarschijnlijk nog een restant van er te wonen. Doordat ik niet alles versta is het fijn om dit op te zetten tijden het werk. Modernere muziek zoals Kruang Bing, Tame Impala, Moderat, Bobby Womack en James Blake bevalt mij ook wel. Maar even goed kan ik oudere muziek zoals Joni Mitchel, Serge Gainsbourg en Pink Floyd wel waarderen. Bon ik kan nog wel even doorgaan ;) 

We hebben al 5 jaar geen tv, in plaats daarvan hebben we de platenspeler van mijn vader geïnstalleerd in het midden van de living en spelen we heel vaak platen. Doordat je om de 20 minuten van kant moet wisselen, recht moet staan en naar de platenspeler wandelen geeft dit een extra impuls om 'in het nu' te zijn.

Van welke kleine dingen kun je gelukkig worden?

Zwarte chocolade, de lach van mijn zoontje, bloesems aan de bomen aan het begin van de lente, zon op mijn gezicht, iets zien groeien, bloemen en planten in huis, mijn fietstocht van en naar het werk, een kopje koffie, muziek,... Elke avond voor het slapengaan is de laatste vraag die mijn man en ik aan elkaar stellen "waar ben je dankbaar voor?". Een kleine en tegelijk enorm krachtige oefening die me in het algemeen gelukkiger in het leven doet staan.

Met wie zou je wel eens aan tafel willen zitten?

Kees Klomp (purpose driven economie), Rutger Bregman (opiniemaker en geschiedkundige) of Jacinda Ardern (1 van de beste leiders ter wereld). Deze laatste was voor mij de inspiratie om ondanks mijn kinderwens toch deel te nemen aan de MRE. Als zij prime minister van Nieuw-Zeeland  kan worden terwijl ze zwanger was, dan zou een opleiding mij ook wel lukken! En inderdaad, ik merk dat ik meer weerbaar ben en mentale ruimte heb doordat ik bewust tijd voor mezelf inplan met deze opleiding.

Met wie zou je niet op een onbewoond eiland willen zitten?

Ik denk als je lang genoeg met iemand alleen bent dat je altijd wel een common-ground kan vinden, al is het maar dat je samen moet proberen te overleven. Een kanibaal zou het mogelijks wat moeilijker maken om dit doel te bereiken ;)

Wat is jouw mantra?

"Het is beter om een kaars te branden dan het donker te vervloeken." Ik geloof in oplossingen, niet in het benoemen van problemen. Te vaak wordt er tijd verspild aan het duiden van wat er niet goed gaat of wie de schuld heeft. Er zou meer bereikt kunnen worden door energie te steken in zaken waar we wel invloed op hebben. Mijn man reikte me een bijzonder waardevolle tool aan "The circle of influence" van Steven Covey en het besef dat je op bepaalde zaken geen invloed hebt (het weer, het nieuws, het politiek perspectief van de ander). Daarin moet je dus vooral ook geen energie steken, je kan ze toch niet veranderen! Wat je wel kan doen, is de dingen veranderen waar je invloed op hebt (wat je leest, doet, zegt, eet, draagt, denkt,...) en dat is waar ik vooral mijn energie in wil insteken!

De vraag aan the next victim Pascale Stappaerts:

Hanne Verstreken