NL

New kid on the blog: Julie Denkens

Students & Alumni Real Estate

Julie-4 Welkom in de Master in Real Estate

Het klasje van Bert De Vos is een bijzonder klasje. Daarom stelt Bert zijn MRE'ers graag aan jullie voor. In deze estafetterubriek 'New Kid on the Blog' stellen we de vragen die anders alleen 'bij Zeppos' gesteld worden. Wie zijn die studenten in de Master Real Estate? 

Johan zijn vraag aan jou: Hoe heeft de MRE opleiding jou geholpen om steviger in je schoenen te staan in jouw professioneel leven?

Hey Johan, leuke vraag! Wel, ja, MRE heeft me zeker geholpen steviger in mijn schoenen te staan, zowel in mijn professionele leven als privé. De voorbije 2 jaar hebben me geleerd nee te zeggen en te kiezen voor opdrachten die me blij maken. Het praten met gelijkgestemden, met mensen met ambitie… genieten! En wie weet verandert mijn carrière de komende maanden wel, na het schrijven van mijn thesis.

Wat is het leukste dat je in de MRE hebt meegemaakt?

Jammer genoeg heeft de COVID pandemie wel wat roet in het eten gestrooid voor onze lichting MRE. Na elkaar te hebben leren kennen aan de koffie-automaat in de AMS-lobby en aan de toog op het Mechelse Plein na de lessen, was Londen helemaal top. Er zijn echt vrienden voor het leven gemaakt.

MRE community picture

Wat zijn je favoriete plekken in Antwerpen?

Goh, er zijn er zoveel, maar ik kies enkele leuke plekjes die niet bovenaan de Google-lijst komen als je Antwerpen ingeeft in de zoekbalk.

 1. Donceel: een kleine juwelier in de Schuttershofstraat. ‘Diamonds are a girls best friend’. Bruno heeft vele van de grote momenten in onze familie mogen kleuren met een prachtig juweel. Het bezoeken waard!
  Donceel
 2. Bart à Vin: een leuk klein restaurant in de Antwerpse slachthuiswijk. De steak tartare is er ‘to die for’. Gecombineerd met een heerlijk wijntje, te kiezen in overleg met zaakvoerder Bart, gegarandeerd een heerlijke avond. 
  Bart a vin

 3. Café Paters Vaetje: vlakbij de mooiste kathedraal ter wereld. Een klein bruin cafeetje met keuze uit meer dan 100 bieren! Ik ben geen bierdrinker, maar kan er toch altijd wel iets lekkers vinden.
  Paters Vaetje
 4. Nieuw Zuid: Het is fijn om de evolutie te zien, met elk nieuw gebouw komt er meer leven in de wijk. Niet enkel appartementen, maar ook een school, crèche, hotel en een leuke ontbijt- en lunchspot. Elk gebouw heeft fantastische verzichten over Antwerpen, de Scheldebocht, het nieuwe justitiepaleis…prachtig! Er is aandacht voor kunst met de Tim Van Laere Gallery en een Panamarenko installatie op één van de pleinen.
  Dat ik er zelf ook enkele projecten mocht doen, maakt het natuurlijk helemaal af ;-).
  Nieuw zuid

Wat is jouw favoriete gebouw in België en waarom?

De Financietoren: Na een mindere eerste werkervaring, kwam ik via een detacheringsopdracht terecht bij een grote aannemer. De Financietoren was mijn eerste werf. Een indrukwekkend gebouw, grootse werken, maar vooral een fantastisch werfteam. Met 30 bedienden en honderden arbeiders bogen we een eerder opgelopen verlies en vertraging om tot een perfect afgewerkt, vroegtijdig opgeleverd gebouw. Mijn bijdrage, als ‘manusje van alles’, was eerder beperkt, maar dat heb ik toen nooit zo aangevoeld. Het volledige team werkte keihard om ons gezamenlijke doel te bereiken. Wie wat juist deed was van ondergeschikt belang, we deden het samen en iedereen droeg z’n steentje bij. De vele gezellige teambuildings, zelfs tot jaren na de oplevering, waren daar het beste bewijs van. Tot op de dag van vandaag spot ik de blauwe glazen gevel op de achtergrond van nieuwsinterviews of TV-series, opgenomen in Brussel. Een eerste werfervaring die kan tellen en waar ik nog altijd heel trots op ben.

Wat is je favoriete plekje op aarde?

Ook daar wordt het moeilijk kiezen. Veel plekken waar ik geweest ben hebben herinneringen nagelaten. Noorwegen om zijn natuur, onbeschrijfelijke vergezichten, de zelf gevangen vis, Portugal om de heerlijke vakantie die we er vorige maand met ons gezin hebben doorgebracht, Italië voor de manier van leven van de Italianen met een goed bord pasta en een lekker glaasje wijn… En toch ook gewoon ons eigen stekje in België. Hoe graag ik de wereld ook ontdek, ik kom zeker zo graag terug naar huis.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Als ik de lotto win, zou ik toch in het vastgoed blijven. Ik zou een mooie herenwoning of wie weet zelfs een kasteeltje kopen en het tot in de puntjes renoveren.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

De MRE combineren met een huishouden met 3 kinderen, een man die niet te veel thuis is en een eigen zaak, was een hele puzzel. Dus veel vrije tijd was er de voorbije 2 jaar eigenlijk niet. Nu de MRE bijna afgerond is, komt er hopelijk toch weer wat tijd vrij in mijn agenda. Ik ben een sociaal mens, dus afspreken met vrienden, thuis of op restaurant, staat zeer hoog op mijn to do lijstje. Zeker na de COVID periode.
Daarnaast hoop ik ook mijn andere hobby terug te kunnen opnemen. Ik ben een echte ‘frutselmie’, zoals ze dat bij ons noemen. Naaien, breien, haken… I love it!

Welke boeken kun je ons aanraden? 

Ik lees heel graag en zoveel als ik kan. Soms om m’n hoofd leeg te maken, net voordat ik ga slapen, genre 'De Zeven Zussen' van Lucinda Riley, soms om geïnspireerd te geraken door memoires van Michelle Obama of Steve Jobs, maar evengoed boeken als 'Sapiens' van Yuval Noah Harari of 'De 48 wetten van de Macht van Robert Green. Een heel gevarieerde boekenkast bij mij thuis dus.
 

Wat is jouw favoriete muziek?

Weer zo een vraag waar ik niet éénduidig op kan antwoorden. Ik ben niet echt veel bezig met muziek, maar kan er zeker wel door geraakt worden. Het moment bepaalt wat ik opzet. Ik dans heel graag, maar dat kan op hedendaagse muziek evengoed als op golden oldies. Ik kan totaal niet zingen, maar in de auto een (nederlandstalig) nummer meebrullen, vind ik heerlijk.

Van welke kleine dingen kun je gelukkig worden?

Heel cliché… ik word gelukkig als ik mijn kinderen zie lachen, als ik omringd word door positieve mensen en toch ook wel als er weer een project netjes afgerond is geraakt.

Met wie zou je wel eens aan tafel willen zitten?

Met een vrouw als Michelle Obama of dichter bij huis Dominique Leroy, zou ik zeker graag eens een avond doorbrengen. Hoe zij de, vaak nog mannenwereld waarin zij vertoeven ervaren, en hoe zij daar positief mee omgaan.

Met wie zou je niet op een onbewoond eiland willen zitten?

Ik zou het vreselijk vinden op een onbewoond eiland te moeten zitten met iemand die altijd en overal commentaar op heeft. Ik gruwel bijvoorbeeld van al die internettrollen die anoniem van achter hun scherm stenen werpen alsof ze zelf zonder zonde zijn. Iemand die oordeelt zonder het volledige verhaal te kennen, of zonder in dezelfde situatie te zitten… nee liever niet.

Wat is jouw mantra?

“Moeilijk gaat ook!”

Ik ben gulzig als het aankomt op ervaringen en onderschat dan ook vaak de praktische uitwerking en de tijd die zo’n zaken vaak opeisen. Ik raak heel snel getriggerd om nieuwe dingen te doen. De MRE is daar een goed voorbeeld van. Eigenlijk had ik daar geen tijd voor en velen verklaarden me gek dat ik hieraan begon. En toch, het waren inderdaad twee heel pittige jaren, maar het is gelukt (hoop ik ;-), mijn thesisverdediging moet nog volgen) en ik ben superblij dat ik er toch gewoon ben ingedoken!

De vraag aan the next victim Hanne Verstreken:

Heb je een Eureka moment meegemaakt tijdens de MRE-opleiding en zo ja, wat was dat dan?