NL

New kid on the blog: Laurens Vanryckeghem

Students & Alumni Real Estate

Laurens step Welkom in de Master in Real Estate

Het klasje van Bert De Vos is een bijzonder klasje. Daarom dat Bert zijn MRE'ers graag voorstelt. In deze estafetterubriek 'New Kid on the Blog' stellen we de vragen die anders alleen 'bij Zeppos' gesteld worden. Wie zijn die studenten in de Master Real Estate? 

Wat zou jij anders doen als je het nog eens opnieuw kon doen?

Ik zal niet vaak terugkomen op een keuze, maar mocht ik het nog eens opnieuw mogen doen, dan had ik meer willen reizen met of bezoeken van mijn buitenlandse vrienden. Het is eerder uitstel dan afstel vermoed ik, maar het is iets waar ik tot vandaag te weinig aandacht aan besteedde.

Wat is het leukste dat je in de MRE hebt meegemaakt?

We zagen elkaar tot nu toe nog niet veel maar de leukste momenten voor mij waren dan toch de terrasjes met de collega's. In het bijzonder het laatste terrasje dat we deden, vlak voor "de deur" van AMS, dat tegelijk ook het laatste cafébezoek voor een tweede lockdown was!

MRE community picture

Wat zijn je favoriete plekken in Antwerpen?

Als Gentenaar in Antwerpen lijk ik aangetrokken door slenteren in de gezellige, kleine levendige straatjes van 't stad. De beperkte set aan restaurants en cafés waar ik ooit naartoe ging, daar keer ik ook vaak naar terug: 
 • Bardin
 • Barchel
 • Fabrik
 • Sensunik (nu Joyau)
 • Continu

  Barchel Fabrik

 

Wat is je favoriete plekje op aarde?

Ik heb graag verandering dus ik zal eerder neigen naar een plaats dat me veel verschillende dingen te bieden heeft. Misschien is het wat controverse tegenover idyllische voorgangers op deze vraag, maar waar ik me volledig thuis voel dat is in New York. Ik hou van de dynamiek in Manhattan, de geschiedenis die in de straten blijft hangen, de snelheid waarmee de stad verandert, de getaway spots, de reality check soms, de American sports culture, etc. Op de tweede plaats breng ik graag nog Honolulu naar voor: de combinatie van een grote stad vlak naast de surfstranden van Waikiki sprak me heel sterk aan. 

 

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Een verstandig antwoord zou zijn: herinvesteren zodat we een leven van financiële onafhankelijkheid tegemoet gaan. Maar let's face it, iedereen dacht toch al eens "moest ik vree veel geld hebben, zou ik dat kopen". Ik heb anderzijds wel altijd de ambitie gehad om een startup uit te bouwen, dat geld zou dan goed van pas komen. Een onverstandige, impulsieve besteding is dan weer dat ik een event wil organiseren op een van onze waters, waar elke aanwezige een opblaasbare band krijgt om in te dobberen. Aan de monding vloeit iedereen dan samen voor een groot festival (naar het concept van de Laughlin River Regatta - zie foto)

Regatta

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

 • Padel, golf, basketbal, surfen, snowboarden of eens een nieuwe sport uitproberen.
 • Uiteraard, meer dan ooit: reizen

 

Welke boeken kun je ons aanraden? 

Ik lees/luister graag informatieve boeken en biografieën. Op dit moment lees ik:

 • How to win Friends and Influence People - Dale Carnegie (mag niet ontbreken in je Kindle!);
 • A Blueprint for Self-Organization (part 1) - Raoul De Winne (het is nog een blueprint, maar razend interessant).

Welke boeken jullie vast kunnen interesseren:

 • The Sell - Fredrik Eklund (een echte must-read voor makelaars, lees dit met een zekere nuance voor het vak. De auteur is de beruchte New Yorkse real estate broker van Million Dollar Listings);
 • Never Split the Difference - Chriss Voss (ex-FBI negotiator die nu op Harvard negotiatietechnieken doceert, heel inzichtvol aangezien hij vertrekt vanuit het perspectief dat je letterlijk "om je leven" negotieert);
 • DRUGS. Antwerpen in de greep van Nederlandse Syndicaten - Teun Voeten (pas uitgekomen, legt de volledige operaties bloot en hoe Antwerpen lijdt onder de drugproblematiek. De auteur heeft een indrukwekkende achtergrond tussen de Mexicaanse kartels en een tijdelijk verblijf bij de tunnelmensen in New York);
 • The 4-hour workweek - Tim Ferriss (mijn persoonlijke favoriet, heel hands-on boek hoe je bepaalde aspecten in het leven kan vereenvoudigen. Dit boek leidde meermaals tot positieve maar drastische levenskeuzes. Start-up ondernemers halen hier ook veel inspiratie!);
 • Predictable Revenue - Aaron Ross (uiterst geschikt boek om jouw sales organisatie op punt te krijgen, absolute meerwaarde);
 • Strategische Inzet van Vastgoed - Ad Van Driel en Jan Van Zuijlen.

 

Wat is jouw favoriete muziek?

Dat varieert sterk, afhankelijk van de situatie en stemming. In mijn Spotify playlists zit zowel een disco-lijst, een zware techno-lijst, een lijst met klassieke muziek, reggae, klassiekers à la Dire Straits en Fleetwood Mac maar evengoed rockbands genre Rammstein verdienen daar een plaats en nog veel meer bizarre stijlen. Ik heb alleen een lichte hekel aan hedendaagse, elektronische remixes van oude nummers.

Heb je een tattoo?

Zelf heb ik er geen. Maar ik vind het leuk wanneer mensen tattoos hebben waar een betekenis achter zit, op subtiele plaatsen en bovendien ook een mooi minimalistisch design vormen met de plaats waar ze gezet zijn.  

Wat zijn jouw onhebbelijkheden?

Klinkt wat tegenstrijdig, maar ik hekel mensen die klagen. In het Gents heet dat wurtelaars

Van welke kleine dingen kun je gelukkig worden?

 • Een opgeladen GSM
 • De eerste streel over een nieuwe pot choco
 • Vers, warm brood
 • Een goed biefstukske

Met wie zou je weleens aan tafel willen zitten?

Frank Abagnale, de persoon die vertolkt wordt door Leonardo DiCaprio in de film "Catch me if you can".

Met wie zou je nooit op een onbewoond eiland willen zitten?

Waarschijnlijk met de professoren van de MRE, die zouden wellicht onrustig worden van beperkt vastgoedaanbod ;-)

Heb je een stopwoordje?

De klassieker "euh..." past zeker in het rijtje. Ik heb mijn eigen variant opgepikt door mijn Franstalige collega's: "bon euh...".

Wat is jouw mantra?

"Elk zijn tempo."

De vraag aan the next victim Sofie Van den Eynde:

 

Laurens Van Ryckeghem