NL

New kid on the Blog: Lore De Baere

Students & Alumni Real Estate

MRE blog.png

Het klasje van Bert De Vos is een bijzonder klasje. Vandaar dat Bert zijn MRE'ers graag eens zou voorstellen. In deze estafetterubriek 'New Kid on the Blog' stellen we de vragen die anders alleen 'bij Patje' gesteld worden. Wie zijn de mensen achter de Master in Real Estate Management? In deze bijdrage neemt Lore het stokje van Filip over. 

Filips vraag aan Lore:
Waarvoor zou jij herinnerd willen worden?

"Ik wil vooral herinnerd worden als iemand die een goede dochter, zus en vriendin was, iemand waarop je kon rekenen, ook als het wat minder ging."

  • Lore, het luisterend oor

Wat is het leukste dat je in de MRE hebt meegemaakt?

“Onze uitstap naar Krakau aan het begin van het academiejaar was een absoluut hoogtepunt, we hebben er als groep een zalige tijd gehad." 

Wat zijn je favoriete plekken in Antwerpen?

Mijn favoriete plekjes zijn vooral gezellige plaatsen waar je rustig kan genieten van je eten en drinken.

Lore - MintMint

"Een van mijn favoriete lunchplaatsen is de ‘Mint’: lekkere slaatjes, goeie rosé, perfecte zon én vlakbij de Kammen- en Nationalestraat. Perfect voor als je daarna nog eens wil gaan shoppen."

 

Lore - Vitrin
Vitrin

"’s Avonds liggen mijn favorieten dichter bij het Zuid: een apero bij de ‘Vitrin’."

Lore - Fiskebar

 


Fiskebar

"Na de Vitrin richting ‘Fiskebar’ voor een dinertje vormt voor mij de perfecte avond.

 

Lore - Lazy Jack

Lazy Jack

"Na het indienen van onze thesis waren we met de MRE-bende bij ‘Lazy Jack’, nog zo’n topadresje als je het mij vraagt."

 

Wat is je favoriete plekje op aarde?

“Voor mij is dat Palm Springs: de combinatie van de natuur, het klimaat, de architectuur en de mensen is er perfect."


Wat zou je doen als je de lotto wint?

“Dan zou ik mijn dierbaren elk een heel mooi cadeau kopen en er 'een eind van tussenuit knijpen' om een wereldreis te maken."


Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

“Gedurende de week vul ik mijn vrije tijd in met yoga en joggen. Ik hoop er na de MRE weer wat intensiever mee bezig te kunnen zijn. Verder kan ik me enorm verliezen in een goede roman en kun je me met een dagje wellness altijd plezieren. Als er wat meer tijd is dan ga ik graag op reis naar een combinatie van bruisende steden en ongerepte natuur.”

  • Lore, voor de combinatiereizen

Welke boeken kun je ons aanraden?

“Ik ben een fervent fictielezer en kan zo uit het hoofd een lijst geven van 20 boeken die iedereen zou moeten gelezen hebben, maar ik beperk me hierbij tot een shortlist van 4! Een echt goed boek moet je trouwens minstens iedere 10 jaar opnieuw lezen, vind ik. Je perspectief verandert met je leeftijd mee.

Recent las ik in functie van mijn thesis het non-fictie boek ‘What’s mine is yours’ van Rachel Botsman en Roo Rogers. Het boek gaat over de opkomst van de deeleconomie in onze hyperconsumptiemaatschappij en was voor mij een echte eyeopener."

  • Lore, aanvoerster van het boekenclubje

Wat is jouw favoriete muziek?

"Ik heb een heel diverse muzieksmaak: ik kan evenzeer genieten van een klassiek stuk als van metal, Nederlandstalig, een goede soundtrack of een goed dancenummer. Muziek is een belangrijk deel van mijn leven, ik ben dan ook super fan van mijn Deezer-account. Ook nu zou ik hele lijsten kunnen opmaken van wat je zeker eens moet horen maar als ik één nummer moet kiezen dan ga ik voor ‘November’ van Max Richter."

Heb je een tattoo?

"Ik heb er drie van de hand van Antwerps kunstenaar Sven Rayen. Ik wachtte een jaar op de pareltjes van zijn hand en mijn volgende afspraak ligt ook al maanden vast."

Wat zijn jouw onhebbelijkheden?

“Met verouderen word ik ongeduldiger en ben ik soms ook wat explosiever. Als ik een glaasje te veel heb gedronken, durf ik al wel eens té extravert zijn…"

  • Lore, voor de onverwachtse wendingen

Van welke kleine dingen kun je gelukkig worden?

"Ik kan gelukkig worden van een goed boek, een mooi muziekstuk, van natuurpracht maar evengoed van een mooie avond met familie of vrienden."


Met wie zou je wel eens aan tafel willen zitten?

"Met mijn grootmoeder die op 53-jarige leeftijd overleed aan kanker toen ik pas drie was. Ze was een elegante, intrigerende kunstenaarsziel, ze is voor mij altijd een soort van muze geweest."


Met wie zou je niet op een onbewoond eiland willen zitten?

"Niet?! Dat is een moeilijke vraag. Laat me even denken… Ik kan je wel zeggen met wie wél: Ryan Gosling. En als dat niet lukt: Mathias Schoenaerts. Wink wink."

  • Lore, dat was de vraag niet. Wink.

Heb je een stopwoordje?

"Ik heb stopwoordjes, maar die variëren. Meestal houd ik ze een paar maanden aan waarna er weer een ander komt. Momenteel is het ‘werkelijk’, geïnspireerd door een vriendin, niet onbekend in de opleiding."


Wat is jouw mantra?

"You only know how strong you are until being strong is the only option you have…"

 

Nu is het aan Myrthe.
Wat wil Lore van haar weten?

Binnenkort geeft Myrthe in haar bijdrage antwoord.

Filips bijdrage gemist? Lees 'm hier!