NL

New kid on the Blog: Myrthe Van Praet

Students & Alumni Real Estate

MRE blog.png

Het klasje van Bert De Vos is een bijzonder klasje. Vandaar dat Bert zijn MRE'ers graag eens zou voorstellen. In deze estafetterubriek 'New Kid on the Blog' stellen we de vragen die anders alleen 'bij Patje' gesteld worden. Wie zijn de mensen achter de Master in Real Estate Management? In deze bijdrage beantwoordt Myrthe Van Praet de vragen van Bert.

Wat zou jij anders doen als je het nog eens opnieuw kon doen?

Ik zou na mijn middelbaar of unief eerst een jaar rondreizen en de wereld verkennen en verschillende culturen opdoen en mensen leren kennen. Ik heb dit altijd willen doen, maar eenmaal aan het werk is het er gewoon nooit meer van gekomen.

Wat is het leukste dat je in de MRE hebt meegemaakt?

Onze Londen trip. Zelfs met mijn gekregen hielspoorontsteking door het tempo van Professor Verhetsel, heb ik mij gedurende dit hele weekend echt een kriek gelachen met iedereen! Maar moet eerlijk zeggen dat ik al zooo veel leuke momenten heb gehad met MRE. Ondanks de carrièreswitch die het met zich teweeg heeft gebracht, heb ik nog geen seconde spijt gehad dat ik de MRE begonnen ben!

Wat zijn je favoriete plekken in Antwerpen?

image-29

  1. Sinds ik de MRE gestart ben staat natuurlijk op nummer 1 café de Hovenier, bij Patje! Elke vrijdag blokkeren wij heel zijn café en elke vrijdag opnieuw bezorgt hij ons pintjes met een grote smile 😊 Zaaalig toch?!
  2. Regatta club: Hier hebben we deze zomer een paar keer met enkele MRE’ers afgesproken. Lekkere cocktails in een gezellig sfeertje op het water. Heeerlijk!
  3. Mechelseplein: in de zomer echt leuk om te zitten. Je komt er altijd wel bekende gezichten tegen. En keuze genoeg om te eten en te drinken en daarbovenop maar 100 meter van mijn appartementje.
  4. Lopen langs de kaaien tijdens zonsondergang: de combinatie van water met wat sport geeft rust

Wat is je favoriete plekje op aarde?

Bondi beach Australië: zon, zee, strand, surfen, cocktails en zeker niet te vergeten de bondi beach redders, hmmmmm!!!

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Eerst en vooral tijd maken om de wereld rond te kunnen reizen en met het geld dat overschiet zou ik investeren in vastgoed, mini ontwikkelingsprojectjes doen en als dat genoeg heeft opgebracht zou ik toch eens een Bentley garage binnen wandelen 😊

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Mijn vrije tijd breng ik het allerliefst door met vrienden en familie; Ik zou niet weten wat te doen zonder hen! Eens goed lachen heb ik dan ook echt nodig!

Welke boeken kun je ons aanraden?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste jaren geen boeken meer heb gelezen. School en werk zijn al boeken genoeg. Maar het interessantste boek dat er ver bovenuit steekt is ‘Vastgoed gewikt en gewaardeerd’ van Bert De Vos en prof Marc De Ceuster. Leest enorm makkelijk en heb ik tot nu toe het meeste van bijgeleerd.

Wat is jouw favoriete muziek?

Ik heb eigenlijk geen favoriete genre. Ik hou van heel veel soorten muziek. Maar waar ik het meest naar luister, is gewoon commerciële muziek. Is ook altijd leuk om een dansje op te placeren 😉

Heb je een tattoo?

Ik heb geen tattoo en ga dit volgens mij ook nooit hebben.

Wat zijn jouw onhebbelijkheden?

Als ik moe ben, kan ik soms echt niet te genieten zijn. Het ergste van al is dat ik dat van mezelf al doorheb en ik me dan begin te ergeren aan mezelf en het alleen maar erger wordt. Ook is het extra vermoeiend omdat ik dan weet dat ik kortaf ga zijn en dan probeer ik altijd extra vriendelijk tegen iedereen te zijn, behalve tegen de mensen die kort rondom mij staan, die krijgen het zwaar te verduren. Woepsie…

Van welke kleine dingen kun je gelukkig worden?

Gewoon een gezellig avondje thuis met wat kaarsjes, een wijntje en netflix. Of een gezellig avondje met vrienden of familie. Of een gezellig picknickje aan het water.

Met wie zou je weleens aan tafel willen zitten?

Steve Jobs, omdat hij wist dat een onderneming leiden niet alleen rond cijfers draaide, maar ook rond mensen.

Met wie zou je niet op een onbewoond eiland willen zitten?

Gho dat is een moeilijke vraag. Ik heb geen bepaalde persoon waar ik niet mee op een onbewoond eiland zou willen zitten. Maar kan wel zeggen dat ik nooit met een lui, egoïstisch of arrogant iemand zou kunnen samenleven, laat staan op een onbewoond eiland. Ik kan absoluut niet tegen ruzie dus om dat te vermijden zwijg ik heel vaak (tenzij er wat wijntjes zijn gepasseerd :d) en krop ik veel op waardoor mensen het op een gegeven moment wel aan mijn gezicht kunnen zien.

Heb je een stopwoordje?

‘super’ of ‘soit’.. Ik had het tot voor kort zelf niet door, maar tijdens een sales opleiding is mij dat gezegd geweest.

Wat is jouw mantra?

Eigenlijk heel simpel ‘keep on smiling’. Ik denk dat iedereen wel moeilijkere momenten heeft, dat iedereen wel ups en downs heeft en ik hou mezelf telkens recht door te blijven lachen en door blijven positief te zijn. Ik denk dat je zo het verst kan geraken. 

“DESTINY IS FOR LOSERS. IT'S JUST A STUPID
EXCUSE TO WAIT FOR THINGS TO HAPPEN
INSTEAD OF MAKING THEM HAPPEN.”

Guilty AF. As much fun as it is to read your horoscope endlessly waiting for the stars to align and make you win the lottery, life is never going to be that easy.

Work hard and try to get to the place you want to be, and even if life throws you in all sorts of directions, it'll all work out (eventually).

 

Nu is het aan Bert Gregoir van Stappers Advocaten.
Wat wil Myrthe van hem weten?

Myrthe geeft het stokje door aan Bert Gregoir van Stappers Advocaten.