NL

New kid on the blog: Nele Beyens

Students & Alumni Real Estate

IMG-20200505-WA0003 Welkom in de Master in Real Estate

Het klasje van Bert De Vos is een bijzonder klasje. Daarom dat Bert zijn MRE'ers graag voorstelt. In deze estafetterubriek 'New Kid on the Blog' stellen we de vragen die anders alleen 'bij Zeppos' gesteld worden. Wie zijn die studenten in de Master Real Estate? 

Wat mis je het meest in deze coronatijd?

Heel eenvoudige zaken zoals menselijk contact. Met iemand praten, een schouderklopje geven, al de dingen die je nu niet meer mag doen. De wereld is nu online, in 2D.

Door de coronamaatregelen heb ik wel dingen leren appreciëren. Een simpele begroeting en afscheid door het geven van een hand of een kus, ‘t genot van een terrasje met vrienden, …..

Wat is het leukste dat je in de MRE hebt meegemaakt?

MRE is een super ervaring! Leuke interessante mensen beter leren kennen, het opslorpen van kennis, een fantastische studiereis naar Belgrado. Ze was ook zeer tof geregeld met een zeer gevarieerd programma. De huidige ontwikkelingen ‘Belgrade Waterfront’ werden besproken door verschillende belangengroepen. Het bekijken van dit project vanuit verschillende invalshoeken (promotor, academici, protestgroep, bevolking,...) was een absolute meerwaarde.

Tevens was het gezelschap in Belgrado het beste wat ik mij kon wensen. We hebben zeer veel gelachen, gegeten en maar een beetje gedronken  😉

MRE community picture

Wat zijn je favoriete plekken in Antwerpen?

Ik ken Antwerpen eigenlijk niet zo goed (oeps...). Ik kan die vraag wel beantwoorden voor Leuven, Gent of Brussel. Als ik dan toch mijn favoriete plekken in Antwerpen moet kiezen:

  1. De fijnste ervaring in Antwerpen die ik heb gehad, dat was de MRE Winter BBQ in Ga Nord bij Park Spoor Noord. Het was een super leuk feestje. Park Spoor Noord vormt ook een hele mooie omgeving. Die ontwikkelingen die daar gebeurd zijn, zijn een meerwaarde voor de buurt. Door voldoende groen te voorzien wordt het stedelijk leven veel aangenamer en realistischer gemaakt.
  2. IMG-20200506-WA0001De buurt van het Mechelseplein. die bij de MRE-studenten zeer gekend is (lacht). Ook de winkelstraat daarachter vind ik heel leuk, de Kammenstraat, met zeer leuke vitrines waar je hele mooie spulletjes kan kopen. Een erg inspirerende buurt. 
  3. Het Rivierenhof. Ik ben in het Openluchttheater geweest met een vriendin. Wij gingen naar een optreden voor de herdenking van Prince. Niet dat ik een grote fan ben maar het optreden was geweldig! Enorm veel sfeer, de locatie was ideaal gekozen (hoor ik hier prof.dr. Ann Verhetsel?).
  4. De Kaaien. Altijd plezant: het water, stedelijk leven, in de buurt van het eilandje maar dan nog niet het volledig gekuiste deel (lacht).

Wat is je favoriete plekje op aarde?

Op de trampoline met de kinderen 😊 Als ik met hun aan het spelen ben, dan is mijn volle aandacht voor hen en die van hun ook voor mij. Dit is niet moeilijk, maar het gebeurt heel zelden.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Allereerst een grote vakantie met het gezin met het vliegtuig met alles erop en eraan. En daarnaast heb ik nog een vastgoeddroom. Al van tijdens mijn studietijd, wanneer ik door de straatjes in Brussel en andere steden wandelde, verwonder ik me over de vele mooie oude verwaarloosde architecturale pareltjes.

Ik heb een shortlist van gebouwen waarvan ik zeg: moest ik ooit honderd miljoen winnen, dan koop ik die pareltjes om ze terug klaar te maken met behoud van de typische details waar de kunstenaars destijds veel tijd en liefde in gestoken hebben. Dat kunnen kleine zaken zijn zoals een brievenbus, een bel, een balustrade, de deurklinken, ….

Als er nog geld overblijft, dan doe ik nog een beetje projectontwikkeling 😊

MagdaWelk gebouw staat bovenaan in jouw top 3?

De art nouveau Villa Lumann in Kortenberg is mijn absolute nummer 1. Momenteel staat dit pareltje verstopt achter drie hagen. Maar zelfs de inkompoort is de moeite waard! De andere gebouwen zijn eigenlijk niet zo gekend, maar hebben voor mij de juiste uitstraling.

Maar om de lotto te winnen, moet ik er eerst eens aan meedoen 😉

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik heb weinig vrije tijd. Als ik iets moet kiezen, is het tijdens een uitstap met de kinderen bezig zijn. Langs de ander kant, ik hoef niks exotisch, gewoon thuis tot rust komen... ideaal!

Welke boeken kun je ons aanraden?

Als ik een boek begin te lezen, werkt dat verslavend en moet dat onmiddellijk uit. Ik wil nooit langer doen over een boek dan twee dagen. Niemand mag mij dan storen. Dan ben ik het meest onaangename mens ter wereld. Dat is dus ook de reden waarom ik geen boeken meer lees en ik gestopt ben tot ik meer tijd heb.

Wat is jouw favoriete muziek?

Bij mij is dat heel divers. Vroeger luisterde ik vooral naar de radio. Zeker ’s morgens vroeg op weg naar het werk. Nu babbelen ze te veel waardoor ik luister naar Spotify. Ik luister heel graag naar Belgische en/of Nederlandstalige muziek: traag, snel, pop, .. om het even wat. De spitsvondigheid van de taal vind ik wel leuk.

Mijn absolute favoriete zanger is Luke Walter Jr, de voormalige zanger van Blue Blot. Hij heeft de mooiste stem die ik al gehoord heb. Zijn teksten zijn ook heel mooi. Hij is helaas veel te jong overleden aan leukemie.

In hetzelfde genre luister ik dan graag naar Tony Joe White, Lisa Simone, Eefje de Visser of iets onnozel als Cowboy Junkies. Hun ‘Sweet Jane’ vind ik een zalig liedje, heel melancholisch. Muziek waar ik heel vrolijk van word is deze van Bart Peeters met zijn heel onnozele maar soms ook diepzinnige teksten.

Voor de niet-kenners van the Cowboy Junkies, klik gerust even hier

Heb je een tattoo?

Neen, ik heb geen tattoo, maar ik vind tattoos wel heel fascinerend. Ik keek vroeger naar het programma Inkt Masters. De technieken die je daar ziet en de tekeningen die men ontwerpt, uitwerkt en dan op lichamen verwezenlijkt, zijn fantastisch om te zien. Ook de variatie aan verschillende stijlen maakt het een zeer bijzondere wereld. Ik kan ook zeer gebiologeerd kijken naar tattoos waardoor ik mezelf al verschillende keren heb moeten excuseren voor het kijken. Meestal kom ik daar (gelukkig) mee weg (lacht).

Ik vind portretten wel echt vreselijk. Ze moeten al echt heel goed getekend zijn want een millimeter verschil geeft een ander gezicht.

MagdaHeb jij ooit nagedacht in je vroegere of tienertijden om later een tattoo te zetten?

Ik heb er wel over nagedacht, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk geen enkele prent mooi genoeg vind om zo lang op mijn huid te houden. Moest ik toch een tattoo nemen, dan zou het wel zwart-wit zijn.

Wat zijn jouw onhebbelijkheden?

Dat vind ik een leuke vraag! Ik heb deze vraag aan enkele mensen gesteld maar niemand durfde te antwoorden. Waarom? … 😉

Als ik iets wil of ik ben van iets overtuigd, dan ga ik proberen om het te bereiken en zal ik erg doorzetten. Ik kan me dan ook lastig maken als het me niet lukt, maar na een afkoelingsperiode kan ik er dan wel mee leven. Ik weet dit van mijzelf dus als ik weet dat de fase van die gedrevenheid een beetje frustratie geeft, probeer ik mezelf en iedereen een beetje ruimte te geven tot deze uitgewerkt is.

Van welke kleine dingen kun je gelukkig worden?

Eten en drank, vooral chocolade met nootjes: vind ik fantastisch.

Gewoon in de zetel zitten en een knuffel krijgen. Of een van de kinderen die iets heel liefs komt zeggen, heel onverwacht en zonder dat jij het hebt uitgelokt, dàt vind ik zalig.

Net zoals een tekening vinden op je bureau, een collega ongevraagd iets meebrengt…..Of het zien van een mooi landschap, bloemen als je aan het lopen bent.

Het zijn zo de kleine dingetjes.

 

Met wie zou je weleens aan tafel willen zitten?

Ik heb erover zitten nadenken... het is iets heel persoonlijks. Vorige week is een vriend van mij overleden. Met hem zou ik nog eens aan tafel willen zitten en het laatste gesprek dat ik met hem had overdoen. Ik wist niet dat dat gesprek ons laatste gesprek ging zijn. Had ik dat geweten, dan had ik meer gefocust en minder met mezelf bezig geweest. Had ik meer geluisterd en niet gehaast geweest. Ik zou de tijd genomen hebben voor ons.

Een andere potentiële kandidaat is Bart Peeters. Met zijn liedjesteksten kan ik altijd goed lachen, dus met hem zal zeker ook aangenaam zijn!

Met wie zou je nooit op een onbewoond eiland willen zitten?

Ik kan niet echt iemand noemen omdat volgens mij niemand zwart-wit is. Er is altijd iets plezant aan een persoon, zelfs al is het een etter. Dan focus je gewoon op het plezante en niet op de minder leuke dingen.

Ik zou wel niet graag alleen op een onbewoond eiland willen zitten. Even alleen zijn is goed, maar beeld je in dat je daar een maand of een jaar helemaal alleen moet zitten... dat kan ik niet. Dan zit ik daar liever met een etter, dan helemaal alleen.

Heb je een stopwoordje?

Mijn stopwoordje weet ik niet, … dus een tip is altijd welkom. Als ik bij iemand een stopwoordje opmerk, dan zeg ik het ook omdat ik ook zou willen dat als ik vaak een woord gebruik, ze het mij ook vertellen.

MagdaHet kan zijn dat je geen stopwoordje hebt of dat jij dan gewoon even stopt met praten...?

Nele: .. of gewoon niet stopt met praten?(lacht).

Wat is jouw mantra?

Ik heb er twee, ze dateren van uit het begin van mijn werkervaring:

  1. Toen ik bij de Vlaamse Overheid ging werken zei een ouder ervaren ambtenaar op mijn eerste dag: “Eén ding ga ik jullie leren. Met azijn vang je geen vliegen.”. Op deze wijsheid hebben we er dan eentje gedronken.
  2. Toen ik projectcoördinator was bij de bank zei een collega me tijdens een heel drukke periode van verbouwingen en een onoverzichtelijk berg werk: “Nele, weet jij hoe je een olifant opeet?”

 

De vraag aan the next victim Nicolas Deley:

Als goede doel van Caféy Deley koos je voor Dakant, de daklozevereniging van Antwerpen.

Waar wil jij, via je werk in het vastgoed, nog het verschil maken?