NL

New kid on the blog: Nese Albayoglu

Students & Alumni Real Estate

Welkom in de Master in Real Estate

Het klasje van Bert De Vos is een bijzonder klasje. Daarom stelt Bert zijn MRE'ers graag aan jullie voor. In deze estafetterubriek 'New Kid on the Blog' stellen we de vragen die anders alleen 'bij Zeppos' gesteld worden. Wie zijn die studenten in de Master Real Estate? 

NEse

Hoe heb jij de start van de MRE ervaren?

Na 1,5 jaar corona voelde het onwerkelijk. Heel veel nieuwe mensen, samen zitten, drinken, kennis en ervaring uitdelen. Vrijdagavonden houd ik nu vrij voor MRE om quality time te hebben met gelijkgestemde mensen.
Ik moet er wel bij vermelden dat het nu voor mij van druk naar heel druk gegaan is. Ik heb de eerste weken al in de ogen van Panic Monster gekeken. Dankzij Magda en Bert hadden we hem in de eerste les al ontmoet 😅

MRE community picture

Wat zijn je favoriete plekken in Antwerpen?

Om te beginnen vind ik de terrasjes aan “Monument Schelde Vrij” heel leuk. Op een zonnige dag Terrasje_Nesebruist het daar van het leven. Alle terrasjes zijn dan ook vol en reiken tot aan de stoep van de weg. Toch voel je je niet onveilig door passerende auto’s. De autobestuurders nemen hun tijd om op de rotonde te rijden, zodat ze met hun auto’s kunnen paraderen.

Als ik naar het werk ga, passeer ik langs veel verschillende leuke plekken in Antwerpen. Ik woon op het Zuid en werk in  Antwerpen-Noord waardoor het soms sneller is om te voet naar het werk te gaan dan met mijn auto. 

Eerst passeer ik door het Stadspark waar mijn weg kruist met die van studenten uit het middelbaar en mensen die hun hond uitlaten. Daarna vind ik mijn weg richting het Centraal Station van Antwerpen, een gebouw dat waarschijnlijk elke passant verrast door zijn architectuur. De Italiëlei is dan ook een uitstekende plaats om rustig te starten met mails te beantwoorden.

Harmonieplein

Een plein waar mensen van verschillende etniciteiten samenkomen. Al zittend op het pleintje krijg je een snuifje cultuur mee en kun je verder ongestoord genieten van het zonnetje. Over het gebouw Harmonie had ik tijdens mijn studentenjaren een korte paper geschreven, wie had toen gedacht dat ik als een trotse Beringenaar zou verhuizen naar Antwerpen en ook mijn stekje zou vinden dichtbij het Harmonieplein!

Aan het water – Trappenkade Kempisch dok

Kempisch dok

Al werk ik heel graag, toch heb ik af en toe behoefte aan een pauze om mijn gedachten wat te ordenen en wat te praten of ideeën uit te wisselen met mijn collega’s. Het liefst van al doen ik dit aan het water op de trappenkade van het Kempisch dok. Daar op de trappen hebben we een mooi zicht op het water, de boten van de Yachtclub Antwerpen en de achterliggende gebouwen. Deze plek kan mij echt tot rust brengen en is daardoor een favoriete plek geworden om te lunchen.

 

Wat is jouw favoriete gebouw in België en waarom?

Het gebouw van Uhasselt, departement architectuur. Dit was mijn eerste kennismaking met architectuur. Ik heb ontzettend veel geleerd, ben heel veel uitdagingen aangegaan en niet te vergeten, heb ik er heel veel echte vrienden aan overgehouden.

Je weet ook dat je echte vrienden hebt als je samen getest wordt. We brachten samen veel tijd door de nacht voor een jury, de dag voor een examen en hielpen elkaar door de weken voordat we een paper moesten indienen. We stonden klaar voor elkaar en hadden geen schrik om elkaar over de streep te trekken. Een oorlog waar we samen streden om te winnen en het gebouw was ons fort 😉

Dus kort samengevat; voor mij gaat het nooit over een gebouw maar over mensen die het gebouw betekenisvol maken.

UHasseltstud

Wat is je favoriete plekje op aarde?

Ik heb heel veel favoriete plekjes op aarde. Als ik mij op een bepaalde plaatst op een bepaald moment gelukkig voel, wordt het in mijn wereldje bekroond tot beste plekje op aarde.
Mijn wereldje zit dan ook vol mooie herinneringen omdat slechte herinneringen binnen 2 min gewist worden.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Een wereldreis maken, een huis met tuin kopen en de meest blinkende auto😅. Nee nee, ik zou niks veranderen aan mijn levenswijze. Hoogstwaarschijnlijk zou het op mijn spaarboekje terechtkomen en zou ik doen alsof dat geld helemaal niet bestaat. Dus ja, ik denk dat iemand anders er meer baat aan zou hebben en gun ik het aan hen van harte.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik heel veel vrije tijd heb en dat ik effectief weet hoe ik deze invul. Mijn vrije tijd vult zich op een heel natuurlijke manier. Als ik zie dat ik tijd heb, dan begin ik willekeurig vrienden of familie te bellen om te horen of ze tijd hebben voor een koffie. Tot nu toe altijd succes gehad als leuke vrijetijdsbesteding.

Welke boeken kun je ons aanraden? 

Ik wil de vraag beantwoorden door geen boeken aan te raden maar video’s die iedereen eens gezien moet hebben. Het eerste is een video van I.M. PEI – MIT. Hij legt op een ludieke manier uit hoe het ontwerp van het Louvre tot stand gekomen is en wat de uitdagingen waren. 

Of deze video van Martin Luther King. Hij bouwde in de eerste minuten van zijn speech een sterk emotionele connectie met zijn publiek. Martin Luther King was een geweldige presentator die knowhow had van de presentatie technieken.
 

Wat is jouw favoriete muziek?

Daft Punk – One more time
Adele – Someone like you
Leon Bridges – River..

Ahja ik heb heel veel favoriete liedjes! Wel heel jammer voor mijn buren omdat ik dan ook probeer om mee te zingen. Dit zeg ik niet om een schouderklopje te krijgen van:” och je kan toch zingen.” Mijn zangtalent is getest en gekraakt, ik denk niet dat ze me in Limburg toejuichen met BOEHHHH’S.

Van welke kleine dingen kun je gelukkig worden?

  • Roze wolken tijdens de zonsopgang of zonsondergang;
  • Files vermijden door in de binnenstad te rijden en verrast worden door mooie landschapselementen;
  • Lievelingsliedje dat op de radio komt (spotifiy heeft niet hetzelfde effect).

Met wie zou je wel eens aan tafel willen zitten?

Er is niet één bepaalde persoon waarmee ik graag aan tafel zou willen zitten. Elke persoon die gepassioneerd kan praten over een bepaalde visie die hij/zij heeft over het leven of over zijn/haar passie, zijn mensen waarmee ik graag een gesprek zou aangaan.

Met wie zou je niet op een onbewoond eiland willen zitten?

Christoffel Columbus! Toevallige ontdekking van Amerika bewijst dat hij geen oriëntatie gevoel heeft. De eerste dagen met hem op het eiland zouden volgens mij een echte nachtmerrie geweest zijn.

Of Tom Hanks, zoals in de film Cast away. Tom Hanks heeft zoveel te vertellen tegen een bal. Ik zou hem niet willen tegenkomen op een onbewoond eiland. Iemand die met een levenloos object zoveel kan praten en samen tijd kan doorbrengen, vind ik een klein beetje teveel van het goeie.

Wat is jouw mantra?

Ik heb eigenlijk 2 mantra’s:

De eerste is – “if you don’t like how things are, change it. You are not a tree.”
Een mens hoeft niet plaatsgebonden te zijn – we hoeven niet te blijven op plaatsen die zorgen dat we niet verder kunnen groeien en niet kunnen wortelen. We kunnen altijd vertrekken en opnieuw beginnen.

Mijn 2e mantra heeft dan ook dezelfde filosofie: "Waar niets is, is alles mogelijk". Waar alles is, is niets mogelijk. Als je het gevoel hebt dat je faalt in het leven of als je niet bereikt hebt wat je had gehoopt. Er is dan ruimte om het te veranderen, opnieuw te beginnen en alles mogelijk te maken.

De vraag aan the next victim Pauline Buijs

20211026_091743