NL

New kid on the blog: Nicolas Deley

Students & Alumni Real Estate

Nicolas Welkom in de Master in Real Estate

Het klasje van Bert De Vos is een bijzonder klasje. Daarom dat Bert zijn MRE'ers graag voorstelt. In deze estafetterubriek 'New Kid on the Blog' stellen we de vragen die anders alleen 'bij Zeppos' gesteld worden. Wie zijn die studenten in de Master Real Estate? 

Als goede doel van Caféy Deley koos je voor Dakant, de dakloze vereniging van Antwerpen. Waar wil jij, via je werk in het vastgoed, nog het verschil maken? 

De keuze voor Dakant heb ik gemaakt omdat ik me tijdens mijn periode in het ziekenhuis zeer bewust was van de goede zorgen waarmee ik werd omringd en de vele steun die ik van iedereen heb ontvangen. Het lijkt me verschrikkelijk om zonder dak boven uw hoofd, maar – in veel gevallen – ook zonder vrienden of familie een lockdown te moeten doorstaan, laat staan als je in die omstandigheden ziek wordt.  

Ik denk dat die groep mensen sowieso wat meer steun zou moeten krijgen maar dit is nu nog meer nodig dan anders. Ik zou het dan ook mooi vinden, mochten we misschien op termijn als MRE opleiding of met de alumnivereniging RES tot meer permanente samenwerking kunnen komen. 

Wat is het leukste dat je in de MRE hebt meegemaakt?

De informele contacten tussen de lessen door en de bezoekjes aan de Barbossa op vrijdagavond. Ik vind het zeer boeiend om de medestudenten beter te leren kennen en de (soms ongezouten) meningen te horen, zeker na een paar pintjes. Jammer dat we nu de start van het terrasseizoen moeten missen... 

MRE community picture

Wat zijn je favoriete plekken in Antwerpen?

 1. Het basketbalpleintje op de Dageraadplaats. We wonen op Zurenborg en als ik na het werk thuiskom, dan ga ik regelmatig een balletje gooien om mijn hoofd even leeg te maken. 
  Dageraadplaats
 2. Picknicken met de vrienden in het Te Boelaerpark.  
 3. Wandelen in het Middelheim Openluchtmuseum met een bezoek aan het Braempaviljoen. 
  Braem Paviljoen Middelheim
 4. Restaurants: Ni Shifu, authentiek Chinees (shizuan) restaurant in de buurt van het Centraal Station. Heerlijk eten, als je niet de bedoeling hebt om romantisch te tafelen, Bistro du Nord, voor de klasieke vleesgerechten en de fijne bediening en Mario (in de Kammenstraat), Italiaans restaurant – met op vrijdag en zaterdag niertjes en lever op het menu!
  resto 3resto 2 resto 1
 

Wat is je favoriete plekje op aarde?

Het strand van Oostende, de zomers in mijn kindertijd leken er steeds eindeloos te duren 

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ik zou steeds first class vliegen, maar proberen de voetjes stevig op de grond te houden. Ik denk, als je geconfronteerd wordt met instant-rijkdom, dat het belangrijk is om het hoofd koel te houden ... het is dus vooral figuurlijk bedoeld. Vliegen vind ik echter vreselijk dus mocht ik first class kunnen reizen dan zou ik er geen tweemaal over moeten nadenken. 

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik probeer regelmatig eens absoluut niks te doen, maar dat is moeilijker dan je denkt. Voorts lees ik op zowat elk vrij moment en ga ik ook graag eens forelvissen met de vrienden, waarna we de gevangen vis samen op de barbecue leggen!

foto bij vraag 6 over vrije tijd

Welke boeken kun je ons aanraden? 

 • Fictie: Nooit meer slapen (W.F. Hermans), Verloren Illusies (H. de Balzac), Starship Troopers (R. A. Heinlein) en de Aubrey-Maturin reeks van Patrick O’Brian 
 • Non-fictie: When Genius Failed (R. Lowenstein), Barbarians at the Gate (B. Burrough),  The Perfect Storm (S. Junger), The Fight (N. Mailer), The Snowball (A. Schroeder) 

Wat is jouw favoriete muziek?

Enkele van mijn favoriete lp’s zijn: 

 • Nightclubbing van Grace Jones 
 • Walk Under Ladders van Joan Armatrading 
 • Computer World van Kraftwerk 
 • Sheik Yerbouti van Frank Zappa 
 • #1 van Fischerspooner 

Heb je een tattoo?

Neen. Heb ik er ooit eentje gewild? Ook niet. Daarvoor ben ik te wispelturig. De kans dat ik de dag erna al bedenkingen heb, is te groot. 

Wat zijn jouw onhebbelijkheden?

Daar kan ik nogal moeilijk op komen, ik vermoed dus alvast een beperkte zelfkennis (lacht). 

Van welke kleine dingen kun je gelukkig worden?

 • Zetelverwarming in de auto. 
 • De geur van aftersun wanneer we de kinderen insmeren na een dagje strand. 
 • Na een lange rit in de airco, uitstappen in de zinderende zon

Met wie zou je weleens aan tafel willen zitten?

Warren Buffet en Charlie Munger, nu het nog kan. En als het wat luchtiger mag, dan graag eens met Mike Tyson. 
Foto bij vraag 12

Met wie zou je nooit op een onbewoond eiland willen zitten?

Iemand die niet kan koken. Hoewel je voor mijn favoriete gerecht, Noordzeekrab (met wat azijn van “De Blauwe Hand”), nu ook weer niet veel meer moet kunnen dan wat water aan de kook krijgen.

Heb je een stopwoordje?

Neen, dat denk ik toch niet.

Wat is jouw mantra?

“Ni dieu, ni maître” – of zoals ons zesjarig dochtertje het ook wel eens zegt: 

foto vraag 15

 

De vraag aan the next victim Stefan De Ruysscher:

Als je een thesisonderwerp voor iemand anders zou mogen kiezen, wat zou het dan zijn en wie van de mede-studenten zou dit dan moeten aanpakken en waarom juist dit onderwerp/die persoon?”