New kid on the blog: Pauline Buijs

Students & Alumni Real Estate

Welkom in de Master in Real Estate

Het klasje van Bert De Vos is een bijzonder klasje. Daarom stelt Bert zijn MRE'ers graag aan jullie voor. In deze estafetterubriek 'New Kid on the Blog' stellen we de vragen die anders alleen 'bij Zeppos' gesteld worden. Wie zijn die studenten in de Master Real Estate?

Pauline

Nese haar vraag aan jou: Op welk rijvak rij je het  snelste in een file? Kun je jouw antwoord beargumenteren?

Dit hangt volgens mij sterk af van waar en welke rijstrook er ingevoegd wordt. Ik rijd zelf bijna altijd links merk ik. Al is dit puur gevoelsmatig dat ik denk dat deze meestal het snelste gaat ik kan hier geen wetenschappelijke uitleg aan geven.

Hoe heb jij de start van de MRE ervaren?

Na 1,5 bijna niks te kunnen doen, deed dit eens zoveel deugd om fysiek te kunnen starten op de campus. Vanaf de eerste dag was er gelijk al de bijzondere groepsdynamiek en leuke, enthousiaste sfeer.

MRE community picture

1. Het Zuid: met Leopold de Waelplaats en Marnixplaats er is altijd wel iets te beleven en gezellig met alle restaurants, café’s en terrasjes. Het koninklijke museum van schone kunst hoort ook zeker bij het plaatje. Het looppad langs de Schelde. De gehele combinatie van historische en moderne architectuur maakt het Zuid een interessante plek om te vertoeven.

Zuid-2

2. Vreemdelingenmarkt: Gezellige sfeer om iets te drinken en verse bloemen te kopen.

vogeltjesmarkt-antwerpen2-2 Pauline markt

3. Het Middelheimpark: Prachtig park om een rondje te lopen of in het zonnetje te zitten en te genieten van kunst en natuur. Nachtegalenpark en den Brandt horen hier natuurlijk ook bij.

middelheim-park-open-air-museum-sculptures-s-art-antwerp-sculpture

4. Het Mechelsplein: Zeker nu met de start van de MRE is dit een gezellige plek om met de groep nog wat te drinken.

Wat is jouw favoriete gebouw in België en waarom?

Het Centraal Station van Antwerpen ook wel spoorwegkathedraal genoemd. Ik vind dit altijd een leuke ontmoetingsplaats. Blijft indrukwekkend zowel vanbinnen als vanbuiten.

Antwerpen_Centraal_station_12-07-2010_14-04-17

Ergens in het mooie Zuid-Frankrijk, in het zonnetje, tussen de wijngaarden of in een bloemenveld. Al heb ik meerdere favoriete plekken, vaak een combinatie van mooie natuur en goed gezelschap die vormen dat het een favoriete plek wordt.

Pauline Frankrijk

Uiteraard investeren in vastgoed ;) en een mooie reis maken. Verder zou ik niet zoveel willen veranderen.

Wandelen, tennissen, fietsen, lopen, paardrijden of gezellig met vrienden en familie iets eten. Zo lijkt het alsof ik heel veel vrije tijd heb maar in de praktijk is dit vaak wat anders. ;)

Hobby Pauline

Ik ben geen enorme boekenwurm maar als ik dan toch een boek moet kiezen: ‘De kracht van het nu’ van Eckhart Tolle. Ik ben zelf niet zo spiritueel maar dit boek is echt een aanrader. Het geeft je bepaalde inzichten om meer in het nu te leven. Iets wat in de drukte die iedereen wel eens ervaart niet altijd vanzelfsprekend is.

Ik vind heel veel muziek leuk, afhankelijk van de sfeer en stemming.

• Een mooie zonsopgang of zonsondergang;
  • Een koffie in het zonnetje of een lekker glas wijn;
  • Een strandwandeling met de hond;
  • Mooie bloemen tegenkomen in een park.

Met wie zou je wel eens aan tafel willen zitten?

Er is denk ik niet echt iemand specifiek waar ik mee aan tafel zou willen zitten. Iedereen waar je gezellig een interessant gesprek mee kunt hebben.

Met wie zou je niet op een onbewoond eiland willen zitten?

Met mensen die denken alles te weten en alles beter te weten en dan ook overal commentaar op hebben. Leef en laat leven 😉

The harder you work for something, the better you’ll feel when you achieve it.
Dat is echt zo vind ik, de voldoening achteraf is eens zo groot als je hard voor hebt moeten werken.

De vraag aan the next victim Maxime Vanoppen

Pauline Buijs