New kid on the blog: Ruben Broekaert

Alumni Real Estate

Hoe heeft MRE jouw professioneel leven beïnvloed en was dit positief of negatief?

Ik denk dat iedereen die MRE gedaan heeft, hier niet over moet nadenken om te weten dat het antwoord JA is.Over een positieve of negatieve ervaring zou ik niet durven spreken (tijdens de opleiding). Wel dat het een emotionele rollercoaster is waar je niet alleen op zit. Of het mijn leven professioneel positief of negatief verder zal beïnvloeden is iets wat we over een paar jaar zullen weten. Maar ik ga er vanuit dat dit een heel positief effect zal hebben.

De spontaniteit en dynamiek van de groep. In het eerste jaar was dit misschien wel wat voorzichtig en terughoudender. Maar eens vertrokken vindt iedereen elkaar, zowel op professioneel als op vriendschappelijk gebied. Dit nemen ze ons niet meer af.

• Park Spoor Noord (top project op gebied van reconversie). En voor een hapje kan je steeds terecht bij Ga Nord.
    1
  • De St. Annatunnel prachtige architectuur en fantastische sfeerbeleving. Vooral de architecturale wandeling is geweldig. Hoe je van de stad naar Linkeroever gaat is altijd een beetje tijdreizen. En op een steenworp van de St. Annatunnel ligt het zuiderterras / RAS waar je lekker kan eten en genieten van de dynamiek van de Schelde, alsook genieten van de houtskooltekeningen van Belgisch kunstenaar Rinus Van De Velde.
  • De Wijngaardstraat met de verloren boom die in het straatbeeld 4
    staat en de klimopplant aan de gevel. Als je dan verder wandelt kom je aan het mooie Hendrik Conscienceplein. Opnieuw een oase van rust in de stad.
  • De Stadsschouwburg en de luifel aan het Theaterplein die is ontworpen door Studio Associato Secchi-Vigano. Deze aan elkaar schakeling van  elementen zorgt voor een hele speciale plek in Antwerpen. Tussen al deze mooie oude gebouwen en pleinen staat opeens dit object. Je kan er voor of tegen zijn. Er is geen middenweg. Ik vergelijk het graag met het Centre Pompidou in Parijs. Het is misschien niet zo kleurrijk als Centre Pompidou maar het creëert wel dezelfde impact en interactie met zijn omgeving.

Moeilijke vraag. Van al die plekken steden, landen en  continenten die ik al bezocht heb, kies ik Berlijn. Ik ben heel graag in Berlijn omdat het zo een fantastische stad is waar straat cultuur, graffiti en zelf regulerende anarchistische enclaves naast heel degelijke ontworpen high-end projecten staan, zonder dat dit voor grote sociale spanningen zorgt.

Misschien heeft het iets te maken met de Duitse ’gemütlichkeit’. Wanneer ik niet voor Berlijn kies, ga ik voor het kasteel en park van Chambord in Frankrijk. Deze vind ik ook geweldig.

Geen idee. Maar als je dan toch BIG TIME wint denk ik dat ik het grootste deel zou schenken. En een fractie overhouden om de hypotheek af te lossen of zo... Anders motiveer je jezelf niet genoeg om te werken en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen.

Op ontdekkingsreis gaan! Nieuwe plekken, ervaringen en technieken gaan onderzoeken, bestuderen en vooral genieten. Ik kan genieten van een goeie dag klimmen in de Ardennen. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om een dagje naar allerhande adembenemende architecturale projecten en constructies te gaan kijken om ze te bestuderen en te ontdekken welke trucjes ze hebben uitgehaald om het project te doen slagen. Of op het gemak gaan ronddwalen in een stad naar keuze zonder kaart, er gewoon naartoe gaan en alles ontdekken.
Deze aanpak levert altijd een leuk resultaat op als je later een vergelijking maakt met vrienden of kennissen die dezelfde plek hebben bezocht..
photo-1524850011238-e3d235c7d4c9

Een goed kunst- of architectuurboek kan ik iedereen aanraden.

Maar als ik er toch een moet aanraden voor de fans van kunst en architectuur ga ik voor de reeks van “Narman Foster Works 1-6”. Dit is het verzamelde werk van de projecten die het Britse architectenbureau doorheen de tijd heeft neergezet. Van de Duitse Bundestag, het viaduct van Millau in Frankrijk tot de Swiss rebuilding in London beter bekend in de lessen van prof.dr. Ann Verhetsel als The Gherkin.

Maar van een goeie triller ben ik ook niet bang zo als “1q84” van Haruki Murakami of ”In de naam van de roos” van Umberto Eco. En om af te sluiten blijf ik nog steeds fan van “Poirot” van Agatha Christie.

Dit gaat van de 9de symfonie van Beethoven in de uitvoering van Herbert von Karajan tot Rammstein. Als het goed klinkt en aangenaam is om naar te luisteren vind ik het goed. Het ene werk zal al meer mijn voorkeur dragen dan het andere uiteraard. Dit gaat van klassiek tot metal van jazz tot rock en van hip hop tot trance en techno. Wat een ruim spectrum is.

Heb je een tattoo?

De meeste mensen verwachten misschien van wel. Maar helaas zal ik deze moeten teleurstellen.

Wat zijn jouw onhebbelijkheden?

Perfectie! Ik heb graag een vaste plaats en een strakke afgelijnde structuur voor het opbergen van dingen en inrichten van ruimtes. Dit soms tot vervelends toe van mijn naaste collega’s en vriendin.

Een lekker stuk taart. Eens goed gaan eten. En een spontane BBQ na het klimmen op een fantastische plek.

Met wie zou je weleens aan tafel willen zitten?

Met dezelfde bende als op de studiereis in Belgrado. Maar om er nu echt iemand uit te kiezen: Wim Opbrouck.

Met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?

Met de eenzaamheid. Ook is een onbewoond eiland meestal volledig omgeven door water, zo ver als het oog kan zien en dan nog 10 keer verder. Het idee alleen al geeft mij een beangstigend gevoel. Graag heb ik mensen om mij heen die zorgen voor sfeer en dynamiek. Alleen is maar alleen.

Heb je een stopwoordje?

Nee. Of ik heb er mezelf nog niet op betrapt.

Doorzetten en grenzen verleggen.

Bedankt,

Ruben