New kid on the blog: Sofie Van den Eynde

Students & Alumni Real Estate

Welkom in de Master in Real Estate

Het klasje van Bert De Vos is een bijzonder klasje. Daarom stelt Bert zijn MRE'ers graag aan jullie voor. In deze estafetterubriek 'New Kid on the Blog' stellen we de vragen die anders alleen 'bij Zeppos' gesteld worden. Wie zijn die studenten in de Master Real Estate?

Laurens zijn vraag aan jou: Als je morgen een zaak, goed of een dienst gratis mag maken, waarvoor je vandaag betaalt, wat zou dat dan zijn?

Sofie

Dit is een moeilijke! Als een goed of dienst gratis wordt, zal er met waarschijnlijkheid een leemte ontstaan. Wat dan ten nadele kan zijn van een andere behoefte. Maar simplistisch gezien zou ik dan internet zeggen. De mogelijkheid voor iedereen om het web te betreden en (essentiële) informatie te vergaren. Het medium van de 21ste eeuw dat kan bijdragen tot de ondersteuning van verscheidene behoeften.

De samenhorigheid in de opleiding is vanaf september al gebleken. Toen konden we nog nakaarten met een drankje op het Mechelseplein, en zat de sfeer er meteen in. Het vormde reeds een unieke ervaring met veel dynamiek, die we tot op heden trachten door te trekken in de groepschat, wandelingen, sportactiviteiten, …

MRE community picture

Ontzettend veel! De veelzijdigheid van mijn favoriete plekken maken ze net favoriet. Ik kon niet meteen een exacte plaats kiezen dus groepeer ze even:

1. Om te starten op het Zuid, waarbij Tamo, Kaizen, Ferrier 30, Bardin, Charlies… enkele favoriete culinaire spots vormen.

2. Daarnaast ga ik op zaterdag graag naar de Vreemdelingenmarkt, om daar te genieten van de kroketjes of om een boeketje bloemen te bemachtigen.

3. De Graanmarkt, de Kaaien, Marnixplaats, Groenkwartier, Leopold de Waelplaats met het Museum van Schone kunsten, … horen ook zeker tot mijn favorieten plekken.

4. Op het Eilandje snuif ik dan weer graag de sfeer van een haven op, die me nauw aan het hart ligt. Cordoba en Maona zijn de niet te missen lunch spots!
    CordobaCharlies-1 Kaaien zuid-1

Isola d’Elba en de zeiltrip daarheen. Een Italiaans eiland waar je getrakteerd wordt op een adembenemende natuur, pittoreske dorpjes, pure mensen en zalig eten & drinken.

Elba

Niets cruciaal anders denk ik. Natuurlijk zou ik graag meer reizen, een oud herenhuis volledig opknappen, investeringen van een andere orde maken, een steentje bijdragen aan doelstellingen die me dierbaar zijn, … Maar alsnog zou ik graag dichtbij enkele gewoontes blijven.

Het liefst laat ik me omringen door mensen die me nauw aan het hart liggen, in combinatie met iets lekkers te gaan eten, veel lachen, reizen en vooral nieuwe uitdagingen opzoeken. Kort maar krachtig: continu bezig zijn.

FromGoodToGreat-Bookcover

Persoonlijk ben ik geen boekenworm. Wel heb ik recent de aanbeveling gekregen om het boek "From good to great" van James C. Collins te lezen, dus die tip geef ik jullie graag door.

Veel muziekstijlen spreken mij aan maar mijn all time favorite is Two Another Radio, een afspeellijst die altijd voor een aangename sfeer zorgt.

Heb je een tattoo?

Nee zelf heb ik geen tattoo. Ik zou ook niet weten wat te laten tatoeëren.

Wat zijn jouw onhebbelijkheden?

De wanorde die toch af en toe de kop opsteekt. "Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd" luidt het spreekwoord, althans zou voor mij bijna het omgekeerde gelden.

Een zalige koffie ‘s ochtends en het liefst met iets zoets erbij. Bloemen, een smeuïge moelleux, kaarsen, de golven van de zee, een streepje zon,… vormen mijn kleine gelukjes. Positivisme en goede humor zijn ook kleinigheden die me oprecht gelukkig kunnen maken.

Met wie zou je wel eens aan tafel willen zitten?

Met een grotere bubbel dan vier. Vrienden, familie, MRE’ers… Hoog tijd om relaties opnieuw te smeden!

Met wie zou je niet op een onbewoond eiland willen zitten?

Betweters, dat zou echt niet goed werken.

Heb je een stopwoordje?

"...zeker en vast".

“De oplossing ligt vaak naast het probleem.” Je hoeft niet ver te kijken om een mooi en gepast antwoord te bieden op (dagelijkse) vraagstukken.

De vraag aan the next victim Bob van Eeckhaut:

Welke (professionele) gebeurtenis heeft jou het meest beïnvloed in je leven, en waarom?