New kid on the blog: Stefan

Alumni Real Estate

IMG_2015 Welkom in de Master in Real Estate

Het klasje van Bert De Vos is een bijzonder klasje. Daarom dat Bert zijn MRE'ers graag voorstelt. In deze estafetterubriek 'New Kid on the Blog' stellen we de vragen die anders alleen 'bij Zeppos' gesteld worden. Wie zijn die studenten in de Master Real Estate?

Als je een thesisonderwerp voor iemand anders zou mogen kiezen, wat zou het dan zijn en wie van de mede-studenten zou dit dan moeten aanpakken? En waarom?

Voor mezelf een thesisonderwerp kiezen is geen eenvoudige keuze, laat staan deze keuze voor iemand anders maken. Moest ik dit voor iemand moeten kiezen dan zou ik zeker iemand kiezen met andere competenties dan mezelf, om er zo zelf ook uit te leren. Een onderwerp kiezen voor iemand lijkt me bijna onmogelijk. Wanneer een specifiek onderwerp iemand niet ligt zal de dynamiek voor de thesis helemaal anders zijn, wat de kwaliteit zeker niet ten goede komt.

De leukste momenten zitten voor mij in het leren van en met elkaar op een meer informele manier. Vandaar dat de trip naar Londen hier als leukste moment uitspringt om de eenvoudige reden dat dit een aaneenschakeling was van leuke en leerzame momenten.

MRE community picture

1. Theaterplein met zijn Vogelenmarkt of exotische markt. Niet alleen het plein maar vooral ook de gezelligheid en dynamiek!

vogeltjesmarkt-antwerpen2
  2. Hendrik Conscienceplein om zijn historische context en de kleinschaligheid binnen de stad.

3. Copyright, één van de weinige winkels waar ik onmogelijk buiten kom zonder iets te kopen.

de roma
  4. De Roma, een fantastisch gebouw met een authentiek karakter en een sterkte identiteit. De combinatie van de architectuur en de dynamiek van de vrijwilligers die het geheel beheren geeft dit gebouw een heel huiselijk karakter.

Wormser Hütte in Schruns (Oostenrijk), de bergen zijn uiteraard in de winter en zomer een goed idee. De bergen geven een enorm gevoel van machteloosheid en kwetsbaarheid, wat mij op de juiste momenten laat nadenken over de dingen die echt belangrijk zijn. Tegelijk zijn ze ook een enorm uitlaatklep voor sport en avontuur. Ze vormen het decor voor de mooiste herinneringen met vrienden en familie.

Ik denk dat ik het grootste deel zou investeren om er zo voor te zorgen dat geld geen zorg meer hoeft te zijn. Dan zou ik me nog meer kunnen focussen op de dingen die echt belangrijk zijn zoals familie, vrienden en reizen!

Het liefste heb ik dan mensen om me heen, van kleine bezoekjes aan mijn grootouders tot gaan sporten met een groepje vrienden.

6cd0541c-812f-4720-ba78-f262bb9eb76e 3

De serie papers van Sergison Bates Architects is zeker een aanrader. Deze boeken zijn een bundeling van korte papers die fundamentele elementen in architectuur benaderen vanuit een historisch en hedendaags standpunt. Dit maakt heel duidelijk dat architectuur niet gaat om het uitvinden van nieuwe dingen, maar eigenlijk om het samenbrengen of herinterpreteren van bestaande elementen en theorieën. Zeker een aanrader als je geïnteresseerd bent in de achterliggende reden van bepaalde architecturale keuzes.

Dat hangt sterk van het moment en van mijn gemoedstoestand af.. In de auto varieert mijn afspeellijst van klassieke muziek tot Duitse après-ski muziek!

Heb je een tattoo?

Neen.

Wat zijn jouw onhebbelijkheden?

Wanneer iemand iets niet helemaal naar mijn zin uitvoert heb ik snel de neiging om te antwoorden met "bijna juist, is helemaal fout". Niet altijd zo proper maar in veel situaties wel vaak de nagel op de kop!

Dat ik heel moeilijk "nee" kan zeggen tegen iets of iemand. Dit  maakt dat ik mezelf vaak in lastige situaties breng en soms heel efficiënt moet puzzelen om alles toch in orde te krijgen of toch overal te kunnen zijn. Hierbij komt dan nog dat ik alles zo goed mogelijk wil doen want voor mij is bijna juist, helemaal fout.

Met wie zou je weleens aan tafel willen zitten?

Op dit moment zou ik eigenlijk met de hele MRE-groep aan tafel willen zitten. Ik weet dat dat moment wel terugkomt, maar je beseft pas hoe waardevol die dingen zijn, als het niet meer mag!

Met wie zou je nooit op een onbewoond eiland willen zitten?

Zolang het mensen zijn is het voor mij allemaal eender, zolang er maar geen slangen in de buurt zijn!

Heb je een stopwoordje?

Nee, voor mij is het niet zo eenvoudig om te stoppen met babbelen 😉

Problemen bestaan niet, alleen maar mogelijkheden!

De vraag aan the next victim Laurens Van Wellen:

Als je een eiland zou hebben waarop je mag bouwen wat je wil, wat is het eerste wat je zou bouwen en waarom?