New kid on the blog: Wendy Wambacq

Alumni Real Estate

Wendy WambaqHet klasje van Bert De Vos is een bijzonder klasje. Vandaar dat Bert zijn MRE'ers graag eens zou voorstellen. In deze estafetterubriek 'New Kid on the Blog' stellen we de vragen die anders alleen 'bij Patje' gesteld worden. Wie zijn de mensen achter de Master in Real Estate Management? In deze bijdrage beantwoordt Wendy Wambacq de vragen.

Al een half jaar met MRE 1 bezig, een examen afgelegd, paper afgeleverd,... vandaar de vraag: blij met je keuze?

Zeker en vast! Ik ben terechtgekomen in een fijne groep en heb in het algemeen al veel nieuwe mensen leren kennen op AMS.

Gedurende het eerste trimester hebben Professor Verhetsel en een aantal gastdocenten ons mee op sleeptouw genomen doorheen het volledige vastgoedlandschap. Advocaten Kris Du Bois en Wouter Neven hebben ons ondergedompeld in het vastgoed- en bouwrecht, Thomas Sterckx liet ons alle facetten kennen van de omgevingsvergunning en Wouter Claes gaf ons een interessante spoedcursus fiscaal recht.

Trip MREApresskires

De boeiende onvergetelijke trip naar London met Prof. Dr. Verhetsel als gids, en het après-skifeestje met MRE en RES….

Lazy Jack

1. ’t Groen Kwartier in Antwerpen! Leuk om er de woonsite van het Militair Hospitaal te bezoeken en er nadien de daken van ’t PAKT te bezoeken waar er aan stadslandbouw wordt gedaan.
  2. Bar Noord - Park Spoor Noord. Hier hebben we de winterbarbecue gehouden, erg mooie locatie om events te organiseren. Aangrenzend heb je er brasserie Gå Nord in het oude koetshuis. Iedere zondag kan je er heerlijk gaan brunchen, een aanrader!
  3. Bar Botaniek, De Serre Antwerpen.
  4. Lazy Jack, een fijne plek om te aperitieven van zodra de zon ondergaat.

Vosselare PutVosselare Put, een oude Leiearm in Astene. Van zodra het warm wordt een ideale plek om te gaan zwemmen en bij voldoende vrieskou in de winter heerlijk om te schaatsen.

Het beste van twee werelden samenvoegen: De wereld rondreizen om er in elk land te beleggen in vastgoed.

MREWendyWambaqReizen, zowel lange roadtrips als korte citytrips, afspreken met vrienden en familie, skiën, spinnen, zwemmen, koersen, lekker lang gaan uitwaaien aan de kust, de Leie of in de Ardennen, verborgen plekjes opzoeken, lezen, nieuws hotspots leren kennen, en nog zoveel meer.

Vroeger was ik een echte boekenwurm, iedere week zat ik in de bib op zoek naar nieuwe boeken. Vandaag maak ik hier te weinig tijd voor vrij. ‘Into the wild’ van Jon Krakauer is één van de laatste boeken die ik gelezen heb.

De platen die gedraaid worden op Studio Brussel kan ik heel hard smaken.

Heb je een tattoo?

Neen.

Wat zijn jouw onhebbelijkheden?

Een paar collega’s zeggen dat ik soms wel eens ongeduldig kan zijn. Ik ga liever vandaag dan morgen aan de slag met zaken die van me verwacht worden. Het behoort tot mijn takenpakket om verwachte taken en dossiers grondig en snel op te volgen, ik denk dat dat de reden is.

• ’s Morgens een lekker warme douche en heerlijke kop koffie om fris aan de dag te beginnen.
  • Ik hou van (Italiaans) koken en lekker (uit) eten. Vorig jaar heb ik een Italiaanse kookcursus gevolgd.
  • Een lekker glaasje rode wijn of een goed gekoelde Duvel om het weekend in te zetten.
  • Ik ben opgegroeid in een plattelandsomgeving en vind de geur van vers gemaaid gras en stro hemels, net als het geluid van tractoren die landbouwgronden aan het bewerken zijn.
  • Bloemen... en de zon die ondergaat.
  • Het blij maken van mensen!
  • Fotograferen, landschappen, en knappe architectuur.

Met wie zou je weleens aan tafel willen zitten?

Met Barack Obama en Sergio Herman.

Met wie zou je niet op een onbewoond eiland willen zitten?

Donald Trump.

Heb je een stopwoordje?

Euh, soit, bon!

‘Alles start met een warm hart’. Net als Bert Gregoir heb ik even moeten googlen naar ‘mantra’. Ik ga me er niet aan wagen om effectief een geluid te koppelen aan voormelde zin :-).

Nu is het aan... Brent van Doorslaer!
Wat staat er voor de komende jaren genoteerd op jouw bucketlist?

Bedankt,

Wendy