NL

5 must-see video's voor familiebedrijven

Strategy & Innovation

familiebedrijven.jpgAntwerp Management School heeft vier kennisnetwerken, waaronder het Kennisnetwerk Familiebedrijven, dat oplossingen ontwikkelt en ondersteuning biedt aan kleine en middelgrote (familie-)bedrijven. Dit doet het via lezingen en publicaties, het aanbieden van opleidingen en het uitvoeren van nieuw outputgericht academisch onderzoek. Inhoudelijk ligt de focus op innovatie, entrepreneurship en duurzaamheid. 

Er zijn heel wat verhalen die we bijzonder graag zouden willen delen binnen onze community van familiebedrijven. Daarom selecteerden we 5 filmpjes die ons op de een of andere manier raken en waarmee we jou graag inspireren.

1. Familiebedrijven kunnen bijzonder kwetsbaar zijn. Dit komt zeer krachtig tot uiting in dit filmpje over één van de oudste familiebedrijven ter wereld. 'Houshi' brengt het verhaal van een ware legende die gekenmerkt wordt door respect, trots, pijn en onzekerheid.


2. Als kersverse Onderneming van het Jaar mag de bedrijfsvideo van Vyncke uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Een prachtig familiebedrijf dat een mooie illustratie vormt van het feit dat traditie en vakmanschap perfect samengaan met innovatie en internationalisering.

 

3. Wat is de reden van jouw bestaan? Wat drijft jou als ondernemer? Dit vormt volgens Simon Sinek de essentie van inspirerend leiderschap. Ontdek in deze TED Talk hoe ook jij in jouw familiebedrijf het verschil kunt maken.

 

4. Wie wijn zegt, zegt Antinori. En wie het heeft over Antinori heeft het over een van de oudste familiebedrijven in Europa. In dit filmpje leer je de geschiedenis kennen van dit prachtige familiebedrijf en hoe zij erin geslaagd zijn het bedrijf over meer dan 20 generaties over te dragen.

 

5. Familiebedrijven vormen de hoeksteen van onze economie. Voor zij die hierover nog zouden twijfelen, bekijk dan zeker dit filmpje. Weliswaar gemaakt op basis van cijfers voor het Verenigd Koninkrijk, maar evenzeer van toepassing op ons land, waar 77% van alle ondernemingen met medewerkers familiebedrijven zijn.

 
Op de hoogte blijven over alles van Kennisnetwerk Familiebedrijven? Schrijf je hiernaast in op de nieuwsbrief!