Peter Branders 3.jpg

Enkele weken terug studeerde ik af van de Executive MBA aan Antwerp Management School. Na twee jaar hard werken, behaalde ik eindelijk de eindstreep van deze unieke ervaring.

Toen we naar het kick-off weekend van de Executive MBA gingen, wisten we niet veel meer dan dat we met 32 studenten van 6 nationaliteiten waren en gemiddeld elf jaar werkervaring hadden. We startten het weekend met veel vragen en met veel vastberadenheid kwamen we terug. De gezondheidszorg, het bankwezen, de textielindustrie - uit welke sector je ook kwam, we waren het er allemaal over eens:  "We doen dit samen en we zullen er samen een succes van maken!"

Tijdens onze MBA leerden we nieuwe dingen, reisden we over de wereld en leerden we andere culturen kennen. In Guangzhou ontdekten we de uitdagingen van het zakendoen in China. Tijdens onze tijd aan MIT bevonden we ons in het midden van het innovatieve Kendall Square, wat leidde tot een unieke leerervaring. Ik zal nooit vergeten hoe ik daar met mijn medestudenten de stad ontdekte. Dat hoort ook bij het volgen van een MBA: ervaringen delen, vriendschap en plezier beleven!

"We hebben gezien dat business niet het enige is dat ertoe doet. Naast het verwezenlijken van onze eigen dromen kunnen we anderen ook helpen in hun zoektocht."

Dan hebben we natuurlijk nog onze Russische EMBA collega’s van het Institute of Business Studies in Moskou. Met hen zijn we wellicht door alle klassieke fases van groepsvorming gegaan. Van forming, storming, norming naar performing... Nazdrovje, op onze Russische vrienden!

AMS leerde ons te observeren, onszelf te ontdekken, te experimenteren en te genieten. Zo werden we uit onze comfortzone getrokken. Verandering werd onderdeel van onze ontwikkeling.

Maar we hebben ook geleerd dat business niet het enige is dat ertoe doet. Wereldwijd zijn er 22,5 miljoen vluchtelingen. In België leeft 15,5% van de bevolking onder de armoedegrens. Met dit soort feiten werden we geconfronteerd tijdens ons community project. Dus naast het verwezenlijken van onze eigen dromen kunnen we anderen ook helpen in hun zoektocht.

We kunnen trots zijn dat we buiten onze comfortzone getreden zijn en dat we EMBA graduates zijn, maar dat hadden we nooit alleen gekund. Onze klas wil AMS en de professoren die onze blik hebben verruimd dan ook van harte bedanken.

Bovenal wil ik mijn medestudenten bedanken. Jullie hielpen mij open te bloeien en te zoeken naar mijn droom. Het was door jullie steun dat ik in staat was om die comfortzone te verlaten en mijn visie te verbreden. Travel broadens de mind.

"Nu is het tijd voor Opening minds, Touching souls en Energizing business."

We zijn nergens zonder onze vrienden en familie. Zij waren onze steun en toeverlaat en zonder hen hadden we niet kunnen afstuderen.

Ik wil graag mijn familie, vrienden, AMS en medestudenten nogmaals bedanken. Bedankt om mij te helpen mijn dromen na te jagen! Nu is het tijd voor: Opening minds, Touching souls en Energizing business. Met dank aan de EMBA en alle betrokkenen is mijn droom nu begonnen!

Begin jouw droom & ontdek onze MBA!

Topics: EMBA