Een goede schoolstart voor 1300 minderbedeelde kinderen

Sustainable Transformation

Binnenste Buiten.jpg

Op 15 december organiseert Antwerp Management School de tweede editie van Education for life. Education for Life is een bijzondere kerstmarkt met exclusieve sprekers. Voor aankomende editie kun je je verheugen op prof. dr. Ans de Vos, Wiet Van de Velde, Dalilla Hermans, Philippe Ombregt en Fréderic Meurisse. Jouw ‘toegangskaartje’ is een schoenendoos gevuld met nieuw educatief materiaal. Vorige editie was zeer succesvol, dus wij verheugen ons op 15 december.

In welke zin was die editie succesvol? Een mooie gelegenheid om eens terug te blikken op het resultaat van vorig jaar. Wat leverde dat nu op aan materiaal? Hoeveel kinderen konden ermee verblijd worden? Aan welke kinderen en gezinnen werd het uitgedeeld? We vroegen het aan Marijke Cassiers, Coördinator van Binnenste Buiten, OCMW Antwerpen. “Ik kijk heel positief terug op de editie van vorig jaar. De opbrengst was zeer ruim. Meer dan de helft van de dozen bevatte heel mooi materiaal en de rest kon ook bij verschillende acties worden weggegeven.”

Verdeling

EFL5.jpg“De actie was voornamelijk gericht op het verzamelen van educatief materiaal dat bij aanvang van het nieuwe schooljaar wordt gegeven aan minder bedeelde kinderen. Dat was een gigantisch succes. Verder wordt er nog materiaal bij feestdagen en bij de schoolstart na de kerstvakantie uitgedeeld. Vorig jaar zaten er veel mooie boeken, atlassen en encyclopedieën bij. Daar konden we regelmatig de boekenkast in onze winkel van bijvullen. Die boeken waren heel populair. Daarnaast organiseerden we bij ons in de winkel een kleurplaatactie. Kinderen die hun kleurplaat inleverden, kregen een schoolpakketje dat specifiek voor hun leeftijd was samengesteld.”

1300 kinderen

“Armoede onder gezinnen neemt toe. Gelukkig vinden zij ons.  We bereiken ruim 1300 kinderen die via Education for Life  educatief materiaal krijgen. Dat lukt bijvoorbeeld door het creëren van een toffe campagne. Er komen ook veel vluchtelingen die nog niets hebben als ze hier komen. Met hen bespreken we dan specifiek met wat we ze kunnen helpen. Education for Life is een hele mooie actie. Als individu maak je een klein gebaar, maar samen zorg je er wel voor dat heel veel kinderen niet door armoede worden uitgesloten. Je maakt echt het verschil in het leven van een kind.”

Met welk materiaal kan je minder bedeelde kinderen (van 6-18 jaar) een plezier doen?

• boekenEFL4.jpg
  • schoolspullen zoals schriften, ringmappen, kaften, viltstiften, potloden, passers, geodriehoeken, rekenmachines
  • boekentassen, rugzakken
  • educatief speelgoed zoals puzzels, gezelschapsspelen

Weinig tijd? Geen inspiratie? We voorzien ook ter plekke pakketjes die je kan kopen en doneren.

Education for life.jpg