NL

Alumni stories, DEEL ZEVEN: studenten van de Master in Innovation & Entrepreneurship

Students & Alumni Strategy & Innovation

160719_MIE_alumni_Martin_Joris_header.jpg

Een postgraduaat is altijd een goed idee. Het geeft je tijd om na te denken over wat je precies wil doen na je studies. De fulltime master in innovatie en ondernemerschap kan jou helpen om een beter beeld te krijgen op wat je wil doen wanneer je afstudeert. Tegelijkertijd geeft het je ook de leiderschap- en ontwikkelingsvaardigheden die je nodig hebt in de hedendaagse competitieve businesswereld. De volgende alumni van de master in innovatie en ondernemerschap geven ons wat informatie over de projecten die ze hebben ondernemen sinds ze afgestudeerd zijn en hoe hun diploma hen heeft geholpen om hun dromen te verwezenlijken.

Philippe de Ridder

Board of Innovation
Class of '08

Board of Innovation is een consultancybedrijf dat gespecialiseerd is in het stroomlijnen van de bedrijfsorganisatie. Hiervoor gebruiken ze tools en technieken die gebruikt worden in startups en passen ze aan zodat ze kunnen geïmplementeerd worden in bedrijven. Ze organiseren workshops en bootcamps om de ondernemersgeest te stimuleren en verstrekken informatie over strategy consulting, op maat gemaakte HR-programma’s en hulpmiddelen voor innovatie. 

Als je meer te weten wil komen over dit bedrijf, bekijk dan zeker eens dit interview met Philippe de Ridder, oprichter van Board of Innovation.

Anneleen Vanhoudt

Peel
Class of '12

Peel is een servicedesign-bedrijf dat ondernemingen helpt die met nieuwe ideeën aan het worstelen zijn om nieuwe stappen te ondernemen. Ze maken van ideeën concrete projecten en zorgen ervoor dat de resources efficiënt en effectief worden toegewezen. Hun doel is om een duurzame groei te stimuleren binnen het bedrijf van hun cliënten door middel van een humane aanpak en een ‘no-nonsense’ methodologie aan te leren.

Als je meer wil weten over Peel, bekijk dan het interview met Anneleen Vanhoudt, servicedesigner en innovation facilitator bij Peel.

Yannick van der Gucht

Seal Jobs
Class of '13

Het doel van Seal Jobs is het matchen van werkzoekenden en werkgevers die een job aanbieden. Seal biedt een service aan voor zowel werkgevers als werkzoekenden, zoals hierboven beschreven, maar doet ook aan headhunting. Hierbij contacteren bedrijven hen om te zien of er relevante kandidaten in de Seal-database zijn voor een openstaande vacature.

 

Wil je meer weten over Seal Jobs? Check zeker eens deze video met een interview met Yannick van de Gucht.

Moos Tits

FLAVR
Class of '14

FLAVR is een voedseldeelplatform op aanvraag waar amateurkoks hun maaltijden kunnen verkopen. Elke dag plannen de geregistreerde amateurkoks een planning voor welke maaltijden ze gaan bereiden zodat de mensen die naar een maaltijd zoeken de keuze hebben tussen verschillende gerechten. De aanvragen worden doorgestuurd naar de juiste chef, die kookt de maaltijd, en de aanvrager pikt het daarna simpelweg op.

 

Heb je interesse in de werking van FLAVR? Kijk dan zeker eens naar onderstaand interview met Moos Tits, die verantwoordelijk is voor het product en de marketing van FLAVR.

Benjamin Eysermans, Maarten Tak, Franco Prontera

RBLS
Class of '15

RBLS is een adviesdienst, gespecialiseerd is in de innovatie voor complexe ondernemingen, die steunt op de technieken en praktijken van startups. Zij herstellen een flow in de kleine teams in het bedrijf. Op die manier kan het bedrijf efficiënter te werk gaan en zich beter aanpassen aan de veranderende markt en technologie.

 

Als je meer te weten wil komen over RBLS, bekijk dan deze video met een interview met Benjamin Eysermans, Maarten Tak en Franco Prontera.

Martijn Joris

Twikit
Class of '07

Twikit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in 3D-personalisering. Ze handelen in de veronderstelling dat het toevoegen van een persoonlijke toets bij producten leidt tot een verbeterde en meer waardevolle ervaring. Om dit proces te vergemakkelijken, hebben ze een cloud-gebaseerd platform opgericht dat merken en ontwerpers gemakkelijk kunnen integreren in hun eigen digitale platform. Het platform connecteert automatisch met 3D-printers en andere digital makers.

Ben je geïnteresseerd in de werking van Twikit? Kijk dan zeker eens naar het interview met Martijn Joris.

 

Master of innovation and entrepreneurship