NL

Align business en IT en word een held

Digital & IT

1608_BITM_become_a_hero_header.jpg5 redenen waarom IT-experten nu een executive IT-master moeten volgen

Waarom zou je starten met een executive masterprogramma en je carrière stimuleren wanneer budgetten nog gelimiteerd zijn? Door middel van vijf redenen geef ik je ‘food for thought’ en help ik je een keuze te maken voor een carrièreveranderende training. Na de zomer starten veel business scholen en universiteiten met een nieuw academiejaar, dus nu is het het moment om te kijken welk educatief programma bij jou past.

 

1. De wereld wordt digitaal, maak er deel van uit

De wereld verandert in sneltempo en wordt digitaal. De invloed van het internet, mobiele technologie en andere nieuwe technologieën op zakelijke processen is heel erg groot. Business bestaat voor 80% uit IT. Trends zoals robotica zijn nog maar weinig verwijderd van de realiteit.

Wees op tijd en leer welke trends waarde hebben en hoe trends transformeren in zakelijke kansen. Maak deel uit van de digitale wereld en wees een trendsetter in je eigen organisatie, maak je klaar voor de digitale wereld door het volgen van een academische IT-master. Het gebeurt nu, niet morgen.

 

2. Wees de eerste om budget te vragen

Organisaties hebben het de laatste jaren steeds moeilijker en het budget voor training en ontwikkeling staat onder druk. Nu de economische situatie verbetert en organisaties meer investeren in hun medewerkers met groot potentieel, is het tijd om te vragen om een budget.

Als je jezelf beschouwt als high potential (natuurlijk doe je dat) en je ambitieus bent (natuurlijk ben je dat), kan je de eerste zijn om budget te vragen voor je eigen ontwikkeling. Maak een duidelijke businesscase met de kosten van een studie en de voordelen voor jou en je bedrijf. Wees de eerste, vooraleer het budget aan anderen wordt gegeven.

 

3. De CIO of IT-directeur heeft een academisch IT-profiel

Volgens recent onderzoek van professor Jerry Luftman, heeft 79% van de huidige CIO’s een achtergrond in IT. En bij 60% van de Europese CIO’s was hun laatste positie die ze bekleedden in hetzelfde bedrijf. Als je een IT-professional bent en je carrière wil maken binnen je eigen bedrijf, dan staat de weg naar het C-niveau open. De huidige CIO is nog steeds een IT-man of IT-vrouw. Niet alleen hun achtergond komt van de IT, maar ook hun agenda is grotendeels IT-intern.

Als de CIO wil opereren op C-niveau, dan moet hij of zij een academisch diploma hebben, want anders telt zijn of haar stem niet. Vergaar nu de vaardigheden om aan je C-level te werken.

 

4. MBAs zijn te algemeen voor IT-jobs

In een executive opleiding is de master van Business Administration (MBA) welgekend. Die algemene managementprogramma’s bestaan uit vakken als marketing, operations, HR, strategisch management en financiën, maar informatiemanagement wordt niet in de diepte behandeld. Voor veel IT-professionals is de MBA een goede manier om om te schakelen naar algemeen management. Maar voor degenen die binnen de IT willen blijven, ligt een MBA te ver weg van hun realiteit.

Digitale organisaties of digitaal georiënteerde managers (en de IT-topmanager zou er één moeten zijn) hebben meer IT nodig dan dat de MBAs aanbieden. Een executive master met MBA-vakken gerelateerd aan IT zou goed werken. En IT-masters met een smaak voor business zou zelfs nog beter zijn.

 

5. Los het 'business-IT-alignment-probleem' op

Meer dan tien jaar bediscussiëren we al business-IT 'alignment'-problemen en ze zijn nog steeds niet opgelost. In lijstjes met de meest belangrijke managementproblemen, staat business-IT-alignment nog steeds op nummer één. Andere bezorgdheden in de top 5 zijn behendigheid, reductie van kosten, en privacy. Revenue Generating IT-projecten en innovatie staan lager op de ranking.

Wanneer je begrijpt hoe IT een meerwaarde kan zijn voor je bedrijf, en hoe je IT het best kan organiseren, ben je een held in je eigen organisatie.

 


Ontdek onze executive Leading Digital Transformation programma’s. Daarin leiden we executives op om de brug tussen Business en IT te kunnen leggen. 

Ontdek de opleidingen

New Call-to-action