NL

Strategie-implementatie voor de HR community

Human Resources

De volgende maanden gaat Prof. Ans De Vos in dialoog met strategie-implementatie expert Jeroen De Flander. Hij is voorzitter van The Institute for Strategy Execution en reist de wereld rond om managers de nodige strategie-implementatie vaardigheden bij te brengen.

Een cruciaal businessdomein

Strategie-implementatie is een cruciaal businessdomein, maar het is ook een domein waar heel wat bedrijven mee worstelen. Volgens Harvard Business Review verliest een gemiddeld bedrijf 40 tot 60 procent van haar strategiepotentieel. Uit onderzoek van the performance factory blijken Strategiecommunicatie en Initiative Management de grote boosdoeners.

Hoog tijd dus dat managers een tandje bijsteken zou je denken, maar hier wringt vaak het schoentje. Strategie-implementatie vraagt specifieke kennis en vaardigheden, en deze ontbreken nog te vaak in het arsenaal van onze managers. Hier ligt er een grote uitdaging voor HR. Een gedroomde opportuniteit om het denken en doen van strategie-implementatie in organisaties te verbeteren.

Antwerp Management  School en HR in Business - onze alumni organisatie - gaan de uitdaging aan. Wij geloven sterk in het belang van strategie-implementatie en de rol die HR hierin kan spelen.

Het doel?

Zeven praktische artikels boordevol strategie-implementatie tips en ideeën voor de HR communityKlik op de links en lees verder!

  1. 12 dingen die elke manager moet weten over strategie-implementatie
  2. Hoe strategie te implementeren zonder ze te verliezen
  3. Een nieuwe HR-rol: strategiemarketing
  4. Performance Management: HR, wees niet te SMART
  5. Haal meer uit je matrix organisatie
  6. Geef je projectmanagers een boost
  7. Coaching, meer dan een modetrend


Lees meer blogposts over HRM & Organisatieontwikkeling!