NL

Hoe een Executive PhD jouw bedrijf én carrière vooruithelpt

Corporate

PhD.jpg

Of je nu C-level bent met een businessachtergrond en zin om je blik te verruimen met academisch onderzoek of een ervaren professional uit het medische, juridische of ander veld, een PhD-programma is misschien net die verrijkende uitdaging waar je al heel je carrière naar toe aan het werken bent. AMS geeft executives de kans om de hoogste academische graad te behalen terwijl ze volledig ondergedompeld blijven in hun veld. Hoe hebben onze eigen PhD'ers dat zelf ervaren?

Neem bijvoorbeeld Gert Kuijt, CEO van MSB de Medici en Hoofd Chirurgie bij Maxima Medisch Centrum, die begon aan het PhD-programma nadat hij steeds meer managementverantwoordelijkheden opnam naast zijn medische praktijk in het hospitaal. "Ik werk halftijds als dokter en halftijds als manager. De gezondheidszorg staat vandaag voor een heleboel uitdagingen en ik merk dat mijn carrière steeds meer georiënteerd is op management."

"Ik merk dat mijn carrière steeds meer georiënteerd is op management."

Om te voldoen aan de verwachtingen van zijn team, besloot hij zijn opleiding verder te zetten bij AMS om meer inzicht te verwerven in management. "Mijn toegevoegde waarde voor de groep is wat ik in staat ben te organiseren, te laten financieren en waar ik mensen toe kan aanzetten. Als een weg om mijn vaardigheden aan te scherpen, is de PhD een logische keuze." Omgaan met managementkwesties zonder grondige academische kennis zorgt al snel voor een nood aan verduidelijking en begeleiding. 

Academische inzichten in eigen vakgebied

Onze PhD-studenten zien de relevantie van levenslang leren, of het nu om persoonlijke ontwikkeling, people management of academisch onderzoek gaat. "Ik houd ervan mezelf voortdurend te vormen zodat ik een kennisbron kan zijn voor bedrijven en impact kan hebben om specifieke vragen te beantwoorden," zegt Inci Akkus, CEO van Akkus Consulting Germany.

"Het gaf me een goede opportuniteit om een aantal van de recente stromingen in de literatuur te identificeren."

Zeker in consultancy is het een groot voordeel om op de hoogte te blijven van de veranderingen en nieuwe uitdagingen in je sector. Up-to-date blijven over wetenschappelijke literatuur met betrekking tot je vakgebied is een sleutelelement wanneer je jezelf een concurrentievoordeel wilt geven. Geert Scheipers behaalde zijn PhD en werd Academisch Directeur van onze opleiding Advanced Strategy Management. Hij begon het PhD-programma precies om zichzelf onder te dompelen in de academische literatuur over management: "Het gaf me een goede opportuniteit om een aantal van de recente stromingen in de literatuur te identificeren."

Voorlopen op ontwikkelingen en ideeën opdoen

Het doctoraatsprogramma is erop gericht informatie en onderzoeksmethodes aan te brengen die relevant zijn voor de kandidaat en de aangebrachte informatie dan weer toe te passen op hedendaagse vragen in de businesswereld. Als PhD-student blijf je dus gefocust op je carrière, terwijl je je academische interesses op een gestructureerde manier uitwerkt. Zo begon Inci Akkus met de PhD als een persoonlijke uitdaging, maar kon ze vooral de praktische insteek waarderen. "Ik apprecieerde het erg dat ik nog steeds kon blijven werken, mijn bedrijf kon runnen, bezig kon blijven met mijn carrière terwijl ik toch de opportuniteit genoot om wat tijd te nemen om me te specialiseren in een specifiek topic dat waarde kan brengen naar mijn klanten".

"Het creëert toegevoegde waarde door het wetenschappelijk onderzoek én door het contact met interessante mensen uit diverse sectoren."

Vaak geven wetenschappelijke inzichten je net dat voordeel dat je nodig hebt om jezelf te wapenen voor hedendaagse ontwikkelingen. "We willen de komende transformaties voor zijn," zegt deelnemer Steven Peeters, Certified Public Acountant bij BDO. "Het programma creëert toegevoegde waarde voor je werkomgeving, niet alleen door wetenschappelijk onderzoek maar ook door je in contact te brengen met interessante en gelijkgestemde mensen die actief zijn in een grote verscheidenheid aan sectoren."

"Het zou moeilijk zijn om er geen goede ideeën van te krijgen!"

Gert Kuijt kijkt terug op de inspirerende gesprekken die hij had met andere deelnemers: "Je merkt dat iemand heel ver is geraakt in marketing, iemand anders in privaat durfkapitaal en weer iemand anders heeft het dan weer ver geschopt als ingenieur, of in software of bedrijfsadministratie… Het zou moeilijk zijn om er geen goede ideeën van te krijgen!"

Ontdek ons Executive PhD-programma nu zelf!