NL

Hoe beleven deelnemers van de Leader Gathering hun leiderschap?

Human Resources

LG plenair.jpg

Op vrijdag 21 oktober was het eindelijk zover: de Leader Gathering! Vanaf 12 uur arriveerden managers en leiders van kleine, middelgrote en grote bedrijven, specialisten en consulten, HR-officers, AMS studenten en docenten, en leerlingen en leerkrachten van het Koninklijk Atheneum Antwerpen. Ze verzamelden met meer dan 300 in zaal AthenA voor een namiddag en avond vol leiderschapskennis en inspiratie.

93 respondenten

We ondervroegen deelnemers bij aankomst over hoe zij tegen (hun) leiderschap aankijken. De 93 respondenten vertegenwoordigen bijna een derde van de deelnemers. Met de Gathering streefden we diversiteit na door leiderschap vanuit alle lagen van de bevolking en vele sectoren samen te brengen en zo een gevarieerd beeld te brengen. Ontdek dit via het fotoverslag.

 

"Ik zie mezelf in grote mate als leider"

De deelnemers van de Leader Gathering waren qua leeftijd goed verdeeld, met een meerderheid tussen 35 en 55 jaar en twee derde met een functie als leidinggevende van een grote organisatie. Twee derde van de deelnemers was leidinggevende en 54,8% identificeerde zich met de volgende stelling: “Ik zie mezelf in grote mate als leider, in de eerste plaats van mijn eigen leven. Ik wil iets betekenen voor andere mensen en daarin groeien.” Een waardevol uitgangspunt voor het succes van organisaties vandaag in turbulente tijden. Bekijk nog eens de slides van die ene interessante sessie die je bijwoonde of juist net miste.

Maatschappelijk relevant voor 90,3%

Antwerp Management School en het Atheneum wilden een maatschappelijk relevant evenement organiseren. We vroegen de bezoekers feedback te geven op deze opzet. 90,3% koos voor de stelling “Deze opzet is noodzakelijk. Lokaal en maatschappelijk werken is een bron voor inspiratie, relevantie, vernieuwing en de school is daar zeer goed voor geplaatst.” Antwerp Management School ziet dit als een uitnodiging om door te gaan op de gekozen weg.

 

Heb je de Leader Gathering gemist? Lees hier het verslag van het event.