NL

"Ik voel gewoon dat mijn HR- projecten nu veel meer steekhouden"

Human Resources

Roel Van Heurck had een masterdiploma HRM op zak en was nog maar een drietal jaar aan het werk toen hij instapte in de Masterclass HRM van Antwerp Management School. Hij paste niet helemaal in het profiel, maar als jongste deelnemer vond hij het best oké om met mensen samen te werken die een pak meer ervaring hadden. De masterclass trok zijn referentiekader helemaal open: “Dankzij de masterclass kon ik mijn HR-projecten in het bedrijf veel krachtiger en meer onderbouwd ‘verkopen’, zowel bij de mensen die ik coach als bij de zaakvoerder.”

Roel ging na zijn studies als recruiter aan de slag bij Axxes, een IT-consultancy bedrijf. Hij werkt er vandaag nog steeds en is er ondertussen doorgegroeid tot HR Advisor. Hij besteedt zowat 50% van zijn tijd aan het coachen van recruiters, de andere 50% gaat naar het ontwikkelen en doorvoeren van heel diverse HR-projecten, van loonfiscaliteit tot nieuwe evaluatietools. Axxes is zijn eerste en enige werkgever tot nog toe. Het bedrijf maakte in de vijf jaar dat Roel er nu werkt een vrij spectaculaire groei door.

Roel

"Als ik het groeiverhaal van mijn bedrijf mee wou helpen schrijven, moest ik mijn blik verruimen."

“Toen ik er startte, waren er zowat 75 consultants aan het werk, nu zijn dat er 175. Qua aanwervingen, bedrijfsprocessen, enz. hebben we een serieuze sprong gemaakt. Ik geloof heel sterk in het verhaal van Axxes en ik wil hier nog lang aan de slag blijven omdat er nog heel wat opportuniteiten zijn voor ons bedrijf. Alleen heb ik nooit iets anders dan Axxes gekend. Ik bekijk HR-aspecten altijd vanuit de positie die Axxes in de markt inneemt. Als ik het groeiverhaal van mijn bedrijf mee wou kunnen schrijven, dan moest ik toch mijn blik verruimen, vond ik.”

"Ik vond het heel tof om continu de twee kanten van het verhaal mee te krijgen."

“Dat is precies wat de masterclas HRM van AMS heeft gedaan. Je krijgt ten eerste heel veel leerstof naar je toe gegooid. Niet alles was direct bruikbaar in mijn job. Zo werd over HR analytics in grote ondernemingen gesproken; daar kon ik toen niet meteen iets mee doen. Maar ondertussen zijn we twee jaar verder, is Axxes aan het uitbreiden en is wat ik in de masterclass heb meegekregen, nu wél toepasbaar. Je leert er sowieso uit, vooral door de combinatie van theorie en praktijk. Je hebt aan de ene kant de academici, die je het kader meegeven, en aan de andere kant komen ook HR-managers over hun ervaringen in hun bedrijf vertellen. Ik vond het heel tof om continu die twee kanten van het verhaal mee te krijgen: je krijgt de theorie én meteen de weerslag of neerslag ervan in de praktijk.”

"Ik kan mijn ideeën nu op een veel krachtiger en meer onderbouwde manier vertellen."

 “De masterclass is ondertussen al even achter de rug, maar de inzichten en ervaringen die ik meekreeg, zijn me bijgebleven. Ik probeer die ook over te brengen in mijn job. Ik voel gewoon dat mijn HR- projecten nu veel meer steekhouden. De masterclass is in die zin voor mij bijzonder waardevol geweest: je hebt een masterdiploma op zak, je begint in een bedrijf en je bouwt wel wat dingen op, maar dankzij de inzichten en verhalen die ik in de masterclass heb gehoord, kan ik mijn ideeën nu op een veel krachtiger en meer onderbouwde manier vertellen, zowel aan de mensen die ik coach als bijvoorbeeld aan de zaakvoerder. In vergelijking met de andere deelnemers was ik een stuk jonger, maar ik voel dat ik matuurder geworden ben in mijn job. Ik heb nu een veel gegronder referentiekader dan voor de masterclass.”

"Het is cool om met zo’n mix van ervaren mensen samen te werken, dat trekt je wereld open."

“Het tweede grote voordeel is het netwerk dat je op een toffe manier kan uitbreiden. Er zijn de andere deelnemers, uiteraard. Die hadden zowat allemaal een HR-functie maar in heel andere sectoren dan Axxes. De meesten waren ook naar een HR-functie doorgegroeid vanuit een andere achtergrond, bijvoorbeeld vanuit IT of finance. En ik was de jongste, de anderen hadden dus allemaal meer werkervaring. Ik vond het cool om met zo’n mix van mensen te kunnen samenwerken, dat trekt meteen je wereld open. En dan heb je ook nog de lesgevers van AMS. Ze zijn echt top in hun vak en tegelijk heel toegankelijk; ook nu nog kunnen we met vragen bij hen terecht. En bij de sprekers uit de praktijk zaten heel wat van de grotere namen in het HR-veld waar ik echt naar opkijk.”

Ontdek de masterclass HRM