NL

Road to Growth geeft je een helikopterview

Strategy & Innovation

Els Vermeulen en Aart Gijs richten in 2015 EA Technical Services op. Amper twee jaar later draaien ze al break-even. Ze willen nog verder groeien maar toch een evenwicht vinden in hun work-lifebalans. En daarbij kunnen ze hulp gebruiken. Road to Growth, het coachproject van UNIZO, geeft hen de tools en het vertrouwen om er helemaal voor te gaan.

EA Technical Services is gespecialiseerd in industriële perslucht en compressoren. “We richten ons vooral op kmo’s en geven hen advies voor hun persluchtinstallaties. We zijn de exclusieve importeur van het Duitse compressormerk ALMiG: topkwaliteit!”

De eerste jaren werkt het koppel heel hard om zijn zaak uit de grond te stampen. Nieuwe klanten zoeken, de perfecte service aan bestaande klanten bieden, geschikt personeel zoeken, … “Plus, ervoor zorgen dat je financieel gezond blijft. En dan zwijg ik nog over de praktische, boekhoudkundige en juridische zaken”, vult Els aan. Bovendien willen zij en Aart ook de balans tussen privé en werk terugvinden. “Toen besloten we om ons te laten begeleiden.”

Road to Growth

Zo gezegd, zo gedaan

Ilse wordt de coach van Els en Aart en gaat meteen met hen aan de slag. “Ilse gaf ons de opdracht om thuis na te denken over een aantal strategische punten. Daarop gingen we dan dieper in tijdens onze gesprekken met Ilse.” Doordat het traject over verschillende sessies loopt, krijgen ze de tijd om hun sterktes en verbeterpunten te bekijken. Els is vooral op zoek naar voldoende energie om de dagelijkse ‘wervelwind’ te trotseren en toch productief mee te werken aan het bedrijf. Aart zoekt dan weer bevestiging dat ze goed bezig zijn. Hij kan op beide oren slapen, want al snel blijkt dat EA Technical Service op de juiste koers zit. 

“Road to Growth hielp me om vrijer en creatiever te denken.”

Springen maar

Ilse laat Els twee dingen inzien: “Ten eerste bleek het onmogelijk om mijn vorige job, waar ik nog deeltijds werkte, te combineren. Ten tweede moest ik de dingen wat meer loslaten. Ik hou van structuur, maar experimenteren is net positief voor een jong bedrijf. Je groeit door vallen en opstaan. Ik voel me nu vrijer en creatiever.” Aart bekijkt het dan weer praktisch: “Ilse heeft ons geholpen om de interne communicatie te versterken en onze strategie aan te scherpen.”

Klaar voor meer

Els werkt nu voltijds voor EA Technical Services. Dankzij het traject heeft ze rust gevonden en hebben ze samen meer vertrouwen in de toekomst. Nu, bijna vijf jaar na de opstart, lopen de zaken heel goed. “Uiteraard willen we blijven groeien”, aldus Els. “En dat zorgt voor nieuwe uitdagingen. Voor advies kloppen we nog altijd aan bij UNIZO. Een nieuw traject sluiten we zeker niet uit.”

Groter geheel bekijken

“Road to Growth was een succes. Het fijne was dat Ilse zowel ons, als zaakvoeders, als het bedrijf vanuit verschillende invalshoeken kritisch bekeek om daarna een strategie te bepalen. Uiteraard moet je er daarna wel actief mee aan de slag gaan”, vertelt Els. “Het gaf ons de energie om door te bijten en hielp ons om bepaalde keuzes te maken. Een aanrader voor jonge bedrijven of ondernemers die nood hebben aan een helikopterview.”

Voor welke uitdagingen sta jij? Wil je ook groeien zoals Els en Aart? Of bots je tegen problemen aan? Schrijf je dan in voor Road to Growth: samen overwinnen we jouw obstakels!

Schrijf je in voor Road to Growth