NL

Naar een organisatie 2.0 met de masterclass HRM

Human Resources

Lies Vermeylen is de HR-manager van Production Resource Group voor drie entiteiten in België en Nederland. PRG levert productionele diensten en audiovisuele technologie aan de evenementensector, een sector waar de coronacrisis extra hard is binnengekomen. In elke crisis schuilen evenwel kansen, en dat heeft PRG bewezen. Het bedrijf is zichzelf aan het omturnen tot een PRG 2.0, zeg maar. En daarin heeft onder meer HRM een belangrijke rol te spelen. Lies ging dan ook op zoek naar extra kennisonderbouw en die vond ze in de Masterclass HRM van AMS.

De menselijke aspecten binnen een onderneming hebben Lies altijd al aangetrokken. Tot nog toe had ze generalistische functies waarbij ze human resources combineerde met bijvoorbeeld accountancy en facilitymanagement. Bij PRG kan ze voor het eerst voluit focussen op ‘de mens’ binnen de organisatie: “Ik heb altijd mijn HR-taken vanuit een soort buikgevoel uitgevoerd. Nu ik me volledig kan toeleggen op HR wou ik toch wat meer theoretische bagage. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar een opleiding die mijn kennis en ervaring naar een hoger niveau kon tillen. Bij AMS zat de prijs-kwaliteitsverhouding goed en de topics die aan bod komen zijn zo allesomvattend dat deze masterclass de mooie, brede basis biedt die ik zocht.”

_HRM_Blog_Lies_Vermeylen

HR is in ons bedrijf toch wel op een kantelpunt gekomen

“Raar genoeg was het tijdens de coronacrisis ook het ideale moment om deze opleiding te volgen. Corona heeft onze sector enorm getroffen. We hebben uiteraard de focus van onze activiteiten zo goed mogelijk proberen aan te passen door bijvoorbeeld in te zetten op de virtuele beleving van evenementen. Maar daarnaast hebben we deze crisis vooral aangegrepen om onze bedrijfsstrategie, visie en interne processen te herbekijken om zo naar een PRG 2.0 door te groeien. Door die oefening is HRM in ons bedrijf ook op een kantelpunt gekomen. Waar HR voor de coronacrisis een eerder ondersteunende en uitvoerende rol toebedeeld kreeg, wordt HR nu meer als een strategische partner beschouwd.”

De tips & tricks uit de masterclass komen bijzonder goed van pas in ons verandertraject

“Het management heeft me dan ook 100% gesteund toen ik de masterclass HRM wilde volgen. Het mooie is dat ik meteen de theorie in de praktijk kon toepassen. Zo komt changemanagement in de opleiding uitgebreid aan bod. We zijn bij PRG natuurlijk nog niet zo lang gestart met onze transformatie, maar de tips & tricks die we in de lessen meekregen kwamen meteen al bijzonder goed van pas. Ik heb ons eigen verandertraject ook als case voor de thesis binnen deze masterclass kunnen uitwerken. Je ziet op die manier meteen de meerwaarde op de werkvloer.”

Het is een hele meerwaarde om te kunnen sparren met andere HR-professionals

“Het is ook een hele meerwaarde om te kunnen sparren met HR-professionals van andere bedrijven. Bij de deelnemers waren er zowel HR-managers als HR-business partners, -directors en -consultants. Dat maakt dat je cases en specifieke HR-uitdagingen vanuit diverse oogpunten kan benaderen en dat levert andere inzichten op. Het was bij de kennismakingsronde verrassend om te zien hoe de vele HR-professionals, ondanks de diverse niveaus en sectoren, vanuit hetzelfde doel aan de masterclass begonnen: meer theoretische bagage opbouwen om als professional sterker te staan en een meerwaarde voor het bedrijf te kunnen zijn. De meesten werkten zoals ik vanuit een buikgevoel en hadden geen HR-gerelateerde opleiding achter de rug. Zo’n specifieke HRM-opleiding is trouwens ook nog vrij recent. De masterclass van AMS geeft je die theoretische onderbouwing alsnog mee.”

Ik merk dat ik als HR-professional echt gegroeid ben

“Het programma behandelt een heel brede waaier aan topics, van het traditionele personeelsbeheer tot een meer duurzaam en strategisch HRM-beleid. De lessen zijn niet alleen theoretisch goed onderbouwd, je werkt ook samen aan praktijkcases. De docenten delen hun concrete ervaringen en de gastsprekers geven praktische tips & tricks mee. Ik heb dan ook veel voldoening uit deze opleiding gehaald en ik merk dat ik als HR-professional echt gegroeid ben. Ik ben niet aan de masterclass begonnen omdat ik bepaalde ambities voor mezelf voor ogen had. Maar uiteraard zou ik wel heel graag binnen PRG verder bouwen op de beweging die we nu hebben ingezet. Ik wil human resources binnen PRG graag een meer proactieve, duurzame en strategische rol geven. Ik wil meerwaarde helpen creëren voor ons bedrijf vanuit een duidelijke focus op het menselijke gegeven binnen de organisatie. De masterclass HRM heeft me daarvoor alvast een goede basis en een sterk netwerk meegegeven.”

 

Wil je net als Lies jouw kennis en ervaring naar een hoger niveau tillen? Deze hands-on masterclass biedt jou de nodige kennis & tools om van menselijk kapitaal een sterke strategische troef te maken.

Ontdek de Masterclass HRM

AMS_HRM_banners4